FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Kurczak w przyprawach na rożno od producenta

Mięso drobiowe jest zdrowym i lubianym mięsem. Jest cennym źródłem pełnowartościowego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Oprócz tego, bogate w witaminy z grupy B i mikroelementy, wzmacnia nasz układ odpornościowy. Zwłaszcza kurcz...
Opublikowany: 12.01.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, drób - kurczęta, Etykiety: mięso, drób,

Udo z królika – producent

Mięso królicze jest bardzo delikatnym i lekko słodkim mięsem. Jednym z bardziej wartościowych elementów tuszki jest udo królicze, ponieważ zawiera bardzo mało tłuszczu i dużą ilość białka. Ze względu na swoje wartości odżywcze, może być stosowane w...
Opublikowany: 02.01.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, królik, Etykiety: mięso, królik, wielkopolskie,

Świeże mięso wieprzowe - małopolskie

Świeże mięso wieprzowe jest surowcem, który najczęściej wykorzystuje się do wyrobu różnego rodzaju wędlin. Karkówka wieprzowa, łopatka, boczek, czy schab to elementy wieprzowiny, z których produkuje się szynki, kiełbasy, pasztety oraz inne w...

Serdelki wieprzowe – producent łódzkie

Gotowane kiełbaski to szybki sposób na przyrządzenie ciepłego i smacznego posiłku. Lubią je dzieci, dorośli i osoby starsze. Szczególnie dobrze smakują podawane ze świeżą bułką i dodatkiem musztardy, ketchupu, itp. Trzeba jednak zwrócić uwagę na ich zawa...
Opublikowany: 22.12.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina, wędliny,

Elementy mięsa cielęcego - mazowieckie

Cielęcina jest mięsem pozyskiwanym z młodych cieląt w wieku do 8 miesięcy. Zawiera bardzo dużo wartości odżywczych, jest delikatna i miękka. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu. Dostarcza organizmowi wartościowe białko, witaminy z grupy B oraz żelazo, dlatego ...
Opublikowany: 15.12.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, cielęcina, Etykiety: mięso, cielęcina, mazowieckie,

Kurczak Zagrodowy - zdrowe mięso drobiowe

Obecnie, konsument jest bardziej świadomy tego co spożywa niż przed paroma laty. Dostęp do wielu informacji daje możliwość sprawdzenia, co warto jeść, a także tego, co nie powinno znajdować się w zdrowej diecie. W odpowiedzi na zapotrzebowanie klientów na zdrowy, wyt...
Opublikowany: 25.11.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, drób - kurczęta, Etykiety: mięso, drób,

Jakie mięso na kebab?

Jesteś producentem kebabu i szukasz odpowiedniego mięsa? Mamy dla Ciebie propozycję – gulasz ze skrzydła z indyka. Po odpowiednim zmieleniu, gulasz może zostać wykorzystany do produkcji wałków mięsa kebab. Mięso pochodzi od kwalifikowanych dostawców. Pr...
Opublikowany: 24.11.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, Etykiety: mięso, indyk,

Podudzie z indyka bez kości bez skóry - śląskie

Mięso z indyka jest jednym z najpopularniejszych mięs spożywanych przez Polaków. Chętnie po nie sięgamy, ponieważ jest dużo zdrowsze niż mięso czerwone.  Zawiera mniej tłuszczu i cholesterolu, jest mniej kaloryczne, a przy tym jest najlepszym źródłem ...
Opublikowany: 23.11.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, Etykiety: mięso, indyk,

Kiełbaski drobiowe wędzone, parówkowa, pasztet nagrodzone – śl...

Kolejny sukces firmy z Mysłowic! Trzy produkty z oferty Zakładu Mięsnego POLIWCZAK  zostały nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Podczas XXII audytu artykułów spożywczych specjały zdobyły prestiżowe certyfikaty jakości i ty...

Kiełbasa wieprzowa wędzona - śląskie

Robiona według tradycyjnej receptury z lat 60-tych, wędzona drewnem olchowym, bez konserwantów. Taka właśnie jest kiełbasa śląska z chudego mięsa wieprzowego. Zaletą kiełbasy jest duża zawartość białka, niewielka zaś tłuszczu. Aby podkreślić jej smak, kiełbasa przypra...
Opublikowany: 02.11.2016 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina, wędliny,

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Ostatnia