Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
W latach 90 wołowina była bardzo popularnym mięsem. Jej spożycie wynosiło ok. 17 kg w skali roku na osobę, ze względu na wykorzystanie jej do produkcji przetworów mięsnych – głównie kiełbas. Obecnie spożycie wołowiny jest 10-krotnie mniejsze. Powodem taki...
Kebab jest posiłkiem szybkim i niezwykle popularnym - niemal każdy punkt gastronomiczny posiada go w swojej ofercie. Liczba lokali serwujących to pyszne danie stale wzrasta, a klientów nie brakuje. Kebab może być przygotowywany na różne sposoby, cieszy się w...
Wołowina sezonowana na steki w kuchni polskiej jest jeszcze mało znana. Mięso wołowe kojarzone jest z pieczenią, zrazami czy rosołem, czyli z tym co najczęściej przyrządzamy z wołowiny. Steki z wołowiny dojrzewającej to najbardziej popularne danie wśród Amerykan&oacut...
Wielkanoc to wielkie święto nie tylko duchowe, ale i kulinarne. Po długiej nieobecności, związanej z postem na stół wracają wędliny i jaja. Kolorowe pisanki cieszą oko, a tradycyjne wędliny smakują wyjątkowo, jak nigdy dotąd. Wykonane z najlepszej polskiej wieprzowiny...
fot.Gold Drób
Jedzenie posiłków poza domem jest coraz bardziej popularne. Polacy są zapracowani, a przygotowywanie codziennych posiłków jest nie tylko czasochłonne, ale też dla wielu osób wręcz niemożliwe.
Ciekawym rozwiązaniem je...
fot.pixabay
Kebab wołowy halal - jedyny taki. Czyli oryginalny i smaczny.
Wołowina to jedno z najbardziej wartościowych i smakowitych mięs. Charakteryzuje ją przede wszystkim bogactwo wartości odżywczych mi.in. witaminy B12, warto podkreślić, że nie w...
Do zacnego grona, dzięki decyzji konsumentów dołączyła kiełbasa tradycyjna głogowska od firmy Hańderek (śląskie), która znalazła się na podium i otrzymała nagrodę w postaci srebrnego medalu w prestiżowym konkursie Najlepszy Produkt 2019 - Wybór Konsument...
Mięso wołowe uchodzi za jeden z najszlachetniejszych gatunków mięsa. Doceniane i popularne jest przede wszystkim w Europie.
Za co więc kraje europejskie cenią polską wołowinę?
Na początek warto wspomnieć, że jest to produkt w pełni naturalny. Zwierzę...
fot.Kaptan Food
Popularność kebabu w Polsce nie słabnie, wciąż jest jednym z najchętniej kupowanych posiłków w Polsce.
Polacy pokochali kebab szczególnie ten oryginalny za orientalny smak, wysoką jakość, krótki czas przyrządzenia i przystępną cenę. ...
W dniach 9 i 10 października 2018 r. w Warszawie odbył się prestiżowy w branży gastronomicznej Kongres Polskich Szefów Kuchni.
Jednym z wystawców była GRUPA POLSKIE GĘSI, która nie tylko zaprezentowała ciekawe produkty oparte na mięsie z gęsiny, ale t...