FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Kiełbasa na grilla - Krakowskiej Jury Smaki

Kiełbaski bawarskie to w ostatnim czasie produkt cieszący się dużą popularnością. W porównaniu do tradycyjnych kiełbas są dłuższe i cieńsze, co jest ich ogromnym atutem. Doskonałe do przyrządzenia na grillu są chętniej wybierane przez konsumentów, ponieważ...

Wieprzowina z naturalnej hodowli idealna na grilla – małopolsk...

Mięso wieprzowe to źródło witamin i mikroelementów niezbędnych w diecie. A jak poznać najlepsze? Wybór należy do konsumenta, jednak warto sięgać po to, które pochodzi ze sprawdzonej hodowli świń. Prawdziwe mięso wieprzowe to mięso nieulepszone, be...
Opublikowany: 29.08.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

Tuszka z królika dla masarni, hurtowni, sklepów i gastronomii...

Mięso z królika, dzięki wysokiemu poziomowi witamin z grupy B i mikroelementów, jest mięsem bardzo odżywczym. Stanowi cenne dla człowieka źródło wartości odżywczych, dlatego też warto mu się bliżej przyjrzeć. Oprócz wspomnianych wyżej właściwości,...
Opublikowany: 25.08.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, królik, Etykiety: królik,

Kiełbasa Krakowska Sucha – kujawsko-pomorskie

Kiełbasa Krakowska Sucha to jedna z najbardziej rozpoznawalnych kiełbas w Polsce. Każdy sklep, czy hurtownia posiada ją w swoim asortymencie. Dobra Kiełbasa Krakowska powinna przede wszystkim przyciągać swoim smakiem. Produkowana z mięsa wieprzowego, grubo rozdrobniona,...

Polskie półtusze wieprzowe klasy S, E, U - mazowieckie

Masarnie, które wytwarzają wszelkiego rodzaju wędliny – szynki, kiełbasy, wędzonki, podroby i inne, wykorzystują do ich produkcji półtusze wieprzowe. Ważne jest, aby były one najwyższej klasy. Bardzo duże znaczenie dla takiej masarni ma również to,...
Opublikowany: 26.07.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

PODUDZIE TRYBOWANE Z INDYKA - DYSTRYBUTOR

Mięso z indyka  jest doskonałym surowcem do wyrobu wędlin ze względu na swoje walory zdrowotne – zawiera mniej tłuszczu niż inne rodzaje mięs. Zakłady przetwórstwa mięsnego produkując wędliny, kiełbasy, parówki, kabanosy czy indyka wędzonego wykorzys...
Opublikowany: 18.07.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, Etykiety: indyk,

Frankfuterki – regionalny przysmak Śląska

Frankfuterki to cienkie, wędzone kiełbaski, których nazwa pochodzi od niemieckiego Frankfurtu, gdzie rozpoczęto ich produkcję. W Polsce przysmak ten stał się niezwykle popularny zwłaszcza na Śląsku będącym przez lata pod silnym wpływem – również...

Udany przepis na piknik

Gdy pogoda dopisuje przenosimy nasze jadalnie w plener. Wystarczy niewiele - piękna pogoda, zielone otoczenie i koc. Zapasy brakującej energii uzupełnimy sięgając po przygotowane wcześniej piknikowe smakołyki. Oto nasz obowiązkowy zestaw zdrowych i smacznych przekąsek,...
Opublikowany: 23.06.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina, indyk,

Dlaczego warto kupować mięso z kurczaka pakowane w atmosferze ...

Sposób pakowania mięsa z kurczaka to ważny czynnik, który wpływa na jego świeżość i jakość. Producenci, aby wydłużyć okres trwałości produktów, pakują mięso w atmosferze ochronnej MAP. Na czym więc polega ta metoda i dlaczego warto kupować mięso z kurcz...

Grillowanie, czyli zdrowy posiłek w ogrodzie

Długo oczekiwany sezon na ucztowanie w plenerze nareszcie się rozpoczął. Nasze grillowane menu często ulega zmianie, bywa rozszerzane o nowe smaki, zazwyczaj przyprawy, dodatki i sosy. Jednak w centrum uwagi zawsze pozostaje mięso w postaci: różnorodnych kiełbasek, sz...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.