FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne

Firma Berger wprowadza nowości szynkowa pieczona, szynka trady...

Jakość, szlachetność wyrobów i tradycja, to wartości na które kładą nacisk właściciele Zakładów Mięsnych Berger z Rydułtowów. Dążenia właścicieli są widoczne w proponowanych produktach. Szynki, wędzonki, wyroby szynkowe, wędliny homogenizowane, ki...

Wędliny dojrzewające wielkopolskie z Zakładu Mięsnego Konarcza...

Zaletą wędlin dojrzewających jest długi okres przydatności do spożycia. Produkty surowe, wędzone, wytwarzane są metodą tradycyjną. Szynka staropolska produkowana jest według starych przekazywanych od pokoleń przepisów. Surowcem do produkcji jest szynka wieprzowa. Sz...

Wędliny z Dymnej Chaty- nowości Zakładu Przetwórstwa Mięsnego ...

Na rynku produktów wędliniarskich pojawiły się nowości produktowe z Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Hańderek. ” Z Dymnej Chaty” to nazwa nowej linii wędlin, w skład której wchodzi: Polędwica dymiona Z Dymnej Chaty Szynka dymiona Z Dym...

Przysmak wątróbkowy i kiełbasa biała z gęsi- nowości z firmy D...

Miło nam oznajmić Państwu, iż na na rynku naturalnych produktów drobiowych pojawiły się dwie nowości, które są idealnym uzupełnieniem oferty produktowej firmy Drobgen. Pierwsza to kiełbasa biała z gęsi. Wędlina ta jest rozszerzeniem asortymentu wybornych wędl...

Wędliny na świąteczny stół – PPHU „MARKAM”

  Wielkimi krokami zbliża się czas świąteczny, kiedy całą rodziną usiądziemy przy pięknie nakrytym białym obrusem stole, słuchając kolęd i zachwycając się widokiem przystrojonej choinki. Jest to czas zadumy, rodzinnych spotkań, prezentów i wspólnego śpiew...

Produkty z gęsi w akcji „Gęsina na Świętego Marcina”

„Gęsina na świętego Marcina” to wielka ogólnopolska akcja rozpoczynająca się 11 listopada mająca wypromować mięso gęsie. Polska jest największym europejskim producentem mięsa gęsiego w Europie, mimo to spożycie produktów z gęsi jest małe w stosunku do ...

Golonka w sosie własnym i golonka z grochem Mark's

We współczesnym, zabieganym świecie coraz ważniejsza jest prostota oraz wygoda. Cenną wartością stała się możliwość łatwego i szybkiego przygotowania smacznego posiłku zarówno na zimno jak i na ciepło. Takimi właśnie przesłankami – które mają na celu ...

Mysłowicka krucha - prawdziwa kiełbasa ze Śląska

Kiełbasa była od czasów najdawniejszych przysmakiem polskim. Częstując gości, od niej rozpoczynano śniadania i obiady. Gdy za czasów saskich kuchnia polska stała się więcej wykwintną, powiadano, że dobry szlachecki kucharz powinien był umieć przyrzą- dzać kiełb...

SEDAR – wyjątkowe pasztety z gęsi i z kaczki

  Z gęsi czy z kaczki? Ze słoiczka, w plastrze, bloczku, na surowo? Są to pytania, które od wieków zadają sobie wielbiciele pasztetów. SEDAR S.A. posiada w swojej ofercie wysokiej jakości produkty, dające pewność bezpieczeństwa dla zdrowia konsumen...

Szynka swojska naturalna z Zakładu Mięsnego Mościbrody hitem k...

Podczas tegorocznych XVIII Międzynarodowych Dni z Doradztwem Rolniczym, które odbyły się na siedleckich błoniach rolnicy i firmy zajmujące się produkcją dla rolnictwa nawiązywały kontakty handlowe, prezentowały produkty tradycyjne, wyroby wędliniarskie, wypieki domowe...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Ostatnia