FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne

Potrawy małopolskie

  Małopolski tygiel potraw O kuchni małopolskiej, zwanej tez tradycyjnie kuchnią galicyjską, można opowiadać w nieskończoność. Kolorytu dodaje fakt, że region ten nigdy nie był w takim stopniu zwarty i odrębny, jak np. Wielkopolska czy Mazowsze. Dlatego też tradycyj...
Opublikowany: 22.11.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, małopolskie, Etykiety:

Wędliny tradycyjne małopolskie - Firma Markam

    Produkty tradycyjne to  produkty spożywcze chronione prawem polskim lub prawem Unii Europejskiej. Wytworzone z naturalnych surowców, posiadające tradycyjny skład lub sposób produkcji. Na liście Produktów Tradycyjnych znajduje się...
Opublikowany: 09.11.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, małopolskie, Etykiety:

Schab Tradycyjny Śląski nagrodzony - Hańderek

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Eksperci z branży spożywczej potwierdzili najwyższą jakość kolejnych wyrobów z oferty Zakładu Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK! Schab Tradycyjny i Szynka Polska zdobyły certyfikaty jako...
Opublikowany: 09.11.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety:

Kiełbasa swojska podkarpackie

Określenie „swojski” przywodzi na myśl bliskie każdemu człowiekowi tradycyjne, pyszne smaki, znane od dzieciństwa. Dlatego produkty swojskie  powinny być  produkowane z naturalnych składników oraz w zgodzie z tradycyjnymi recepturami. Sekret wyro...
Opublikowany: 25.10.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, podkarpackie, Etykiety:

Potrawy śląskie

  Kuchnia śląska nie tylko dla górników…   …Choć trzeba przyznać, że tradycyjne potrawy śląskie miały przede wszystkim zapewnić siłę do pracy pod ziemią. Były więc sycące, ale były też smaczne, aby górnik mógł w dobry...
Opublikowany: 18.10.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety:

Szynka tradycyjna, małopolskie - Zakład Produkcji Mięsno-Wędli...

Niewątpliwym sukcesem Zakładu Produkcji Mięsno-Wędliniarskiej Marek Florczak, jest fakt, iż udało się zbudować firmę rodzinną, w której równie ważna jest jakość produktów, tradycja i zadowolenie klientów. „Dzisiejszy konsument zorientowany w...

Wędliny bez fosforanów małopolskie - Janas

  „Codziennie dbamy o to, by produkty firmy JANAS były synonimem jakości. Przez lata wypracowaliśmy swoją markę, którą doceniono przyznając nam prestiżowe, krajowe i międzynarodowe nagrody i wyróżnienia”- opowiada o rodzinnym przedsiębiorstwi...
Opublikowany: 31.08.2017 Kategorie: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, małopolskie, Etykiety:

Podkarpackie- polędwica bez konserwantów, rogal krakowski, Dob...

  Jednym z uczestników konkursu czerwcowej edycji badania rynku-Perły Rynku 2017 roku byli DOBROWOLSCY Sp. z o.o. Celem konkursu było wyłonienie najlepiej przyjętych przez rynek nowości FMCG. Do konkursu Dobrowolscy zgłosili trzy produkty: Wiejską z Wadowic, ...
Opublikowany: 03.08.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, podkarpackie, Etykiety:

Festiwal Kunsztu Masarskiego

Festiwal Kunsztu Masarskiego  Oryginalne Produkty Mięsne czyli lokalnie, regionalnie i tradycyjnie   Przemierzamy całą Polskę w poszukiwaniu tego, co najlepsze! Festiwal Kunsztu Masarskiego i Kulinarnego to nowa inicjatywa portalu FirmyMiesne.pl, która ...

Kabanosy naturalne, bez konserwantów

Kabanosy to cienkie i długie kiełbaski, które na pewno zna każdy. Ich historia sięga XIX wieku, wówczas kabanosem nazywano tuczonego wieprzka, z którego pozyskiwało się wysokiej jakości mięso. W późniejszym okresie używano tej nazwy do gotowego wy...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Ostatnia