FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne

Kiełbasa jodłowska tradycyjna – podkarpackie

Kiełbasy wpisane na listę produktów tradycyjnych są bardzo pożądanymi wędlinami wśród konsumentów ze względu na ich sposób wytwarzania. Produkowane są niezmiennie od 25 lat i zawierają jedynie naturalne składniki. Obecnie sklepy proponują szeroki...

Kiełbasa wiejska grillowa

Sezon grillowy rozpoczął się już w pełni. Sklepy mięsne oraz sieci supermarketów na bieżąco zaopatrują się w różnego rodzaju produkty nadające się do przygotowania na grillu. Najchętniej i najczęściej wybieranymi przez klientów są kiełbasy, dlatego też ...

Frankfuterki – regionalny przysmak Śląska

Frankfuterki to cienkie, wędzone kiełbaski, których nazwa pochodzi od niemieckiego Frankfurtu, gdzie rozpoczęto ich produkcję. W Polsce przysmak ten stał się niezwykle popularny zwłaszcza na Śląsku będącym przez lata pod silnym wpływem – również...

Kiełbasa myśliwska i Smalec firmowy z zachodniopomorskiego nag...

Tylko najbardziej wartościowe produkty z tzw. polskim akcentem, tworzone z rodzimych składników, na podstawie tradycyjnej receptury mogą ubiegać się o uhonorowanie godłem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Specjaliści z branży sp...

Kiełbasy swojskie marki Sobieraj z lubuskiego

„Zasmakuj w tradycji” Tradycyjne posiłki, spożywane wspólnie przy rodzinnym stole, stały się  w dzisiejszym świecie rzadkością. To co jemy my oraz nasze dzieci, dalekie jest od smaków jakie mają w pamięci nasi dziadkowie.  Wyroby wy...

Kiełbasa podhalańska pieczona z Nowego Targu - małopolskie

Kiełbasa swojska produkowana według własnej, unikalnej receptury cieszy się uznaniem na całym Podhalu. Wytwarzana z naturalnych surowców, mająca niezmienny skład i tradycyjny sposób produkcji, powinna znaleźć się w każdym ceniącym się sklepie. Jadana na zimno l...

Szynka tradycyjna - podkarpackie

Różnorodność wędzonek w sklepach jest ogromna. Najlepsze rarytasy przyciągają konsumentów swoim smakiem i zapachem. Największe powodzenie zyskują jednak te, które wytwarzane są w sposób tradycyjny. Szynka Starowiejska z województwa podkar...

Frankfurterki specjały śląskie

Frankfurterki to wysokiej jakości produkt, który znajduje uznanie różnych grup konsumentów. Mimo, iż w sprzedaży dostępny jest na terenie całej Polski to  najbardziej ceniony i najchętniej kupowany jest w województwie śląskim. Ze względu na s...
Opublikowany: 11.03.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety: śląskie,

Szynka wędzona z kością - Kita z Zakładu Mięsnego Poliwczak...

Wyśmienita jakość i wykwintny smak Znana od wielu lat na terenie Śląska. Receptura, według której jest przygotowana także nie zmieniła się na przestrzeni lat, doskonale trafiając w gusta każdej osoby ceniącej wykwintne smaki. Jej sekret tkwi w wyśmienitej jakości surow...
Opublikowany: 16.12.2015 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety: śląskie,

Wędliny bez konserwantów firmy ADOZ

Firma ADOZ Wytwórnia Wędlin Artur Kwiecień Produkty bez konserwantów W zgodzie z naturą i tradycją Produkty bez konserwantów stanowią niewielki procent ogółu wyrobów na rynku mięsno-wędliniarskim. Nie oznacza to jednak, że klienci ich...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Ostatnia