FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne

Kiełbasy swojskie marki Sobieraj z lubuskiego

„Zasmakuj w tradycji” Tradycyjne posiłki, spożywane wspólnie przy rodzinnym stole, stały się  w dzisiejszym świecie rzadkością. To co jemy my oraz nasze dzieci, dalekie jest od smaków jakie mają w pamięci nasi dziadkowie.  Wyroby wy...

Kiełbasa podhalańska pieczona z Nowego Targu - małopolskie

Kiełbasa swojska produkowana według własnej, unikalnej receptury cieszy się uznaniem na całym Podhalu. Wytwarzana z naturalnych surowców, mająca niezmienny skład i tradycyjny sposób produkcji, powinna znaleźć się w każdym ceniącym się sklepie. Jadana na zimno l...

Szynka tradycyjna - podkarpackie

Różnorodność wędzonek w sklepach jest ogromna. Najlepsze rarytasy przyciągają konsumentów swoim smakiem i zapachem. Największe powodzenie zyskują jednak te, które wytwarzane są w sposób tradycyjny. Szynka Starowiejska z województwa podkar...

Frankfurterki specjały śląskie

Frankfurterki to wysokiej jakości produkt, który znajduje uznanie różnych grup konsumentów. Mimo, iż w sprzedaży dostępny jest na terenie całej Polski to  najbardziej ceniony i najchętniej kupowany jest w województwie śląskim. Ze względu na s...
Opublikowany: 11.03.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety: śląskie,

Szynka wędzona z kością - Kita z Zakładu Mięsnego Poliwczak...

Wyśmienita jakość i wykwintny smak Znana od wielu lat na terenie Śląska. Receptura, według której jest przygotowana także nie zmieniła się na przestrzeni lat, doskonale trafiając w gusta każdej osoby ceniącej wykwintne smaki. Jej sekret tkwi w wyśmienitej jakości surow...
Opublikowany: 16.12.2015 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety: śląskie,

Wędliny bez konserwantów firmy ADOZ

Firma ADOZ Wytwórnia Wędlin Artur Kwiecień Produkty bez konserwantów W zgodzie z naturą i tradycją Produkty bez konserwantów stanowią niewielki procent ogółu wyrobów na rynku mięsno-wędliniarskim. Nie oznacza to jednak, że klienci ich...

Kiełbasa wiejska tradycyjna od Zakładu Przetwórstwa Mięsnego R...

Wyborny smak pełnego szlachetności produktu Idealne połączenie mięsa wieprzowego z wołowiną. Przygotowane na bazie naturalnych przypraw. Tworzone według dawnej receptury dopracowanej do perfekcji przez lata doświadczeń. W trosce o nasze zdrowie bez jakichkolwiek sztucznyc...
Opublikowany: 12.11.2015 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, lubelskie, Etykiety: lubelskie,

Unikalny smak lokalnych kaszanek Matthias

Tradycyjne z krwią wieprzową lub białe bez jej zawartości. Parzone oraz pieczone. Wszystkie z dodatkiem przypraw naturalnych. Każda na bazie regionalnej janowskiej kaszy gryczanej. Co więcej; wyprodukowane bez folii kolagenowych czy sztucznych osłonek a w jelicie naturalnym...
Opublikowany: 13.10.2015 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, lubelskie, Etykiety: lubelskie,

Mięsny produkt lokalny szansą na wyróżnienie się na rynku

Produkt tradycyjny, lokalny, regionalny – a może Gwarantowana Tradycyjna Specjalność… W jaki sposób może wyróżniać się na rynku producent mięsa lub wędlin?   Większość producentów mięsa i wędlin niemal każdego dnia zastanawia się, co n...
Opublikowany: 15.09.2015 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Etykiety:

Wędliny i mięso – lokalne, regionalne i tradycyjne dlaczego wa...

Portal FirmyMiesne.pl rozpoczął akcję pt. „Festiwal mięsnych produktów lokalnych, regionalnych i tradycyjnych”. Celem jest promowanie produktów lokalnych, regionalnych i tradycyjnych oraz  przekonanie odbiorców detalicznych, hurtowych or...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Ostatnia