FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne

Wędliny tradycyjne z województwa łódzkiego - Szynka walichnows...

Dwa nurty, które zajmują czołowe miejsce podczas produkcji mięsa oraz wyrobów mięsnych to naturalność i lokalność. Dlatego też większość producentów z tego segmentu stara się w jak najlepszy sposób wpisać w obowiązujący trend po to, aby spełnia...

Wędliny UPIECZONE po naszemu - nowość od Hańderka

  W trakcie celebrowania posiłków, szczególnie tych wyjątkowych, jak weekendowe śniadania często marzymy o wędlinach, takich jak dawniej… Pełnych smaku, aromatu, doskonale przyprawionych, cieszących oko i zachwycających podniebienie. Ponad wszystk...

5 rzeczy, które należy zrobić, aby zarejestrować "Produkt Trad...

1. Wytwarzać produkt spełniający kryteria Produktu Tradycyjnego Na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa mogą zostać wpisane produkty, których jakość lub wyjątkowe cechy i właściwości wynikają ze stosowania tradycyjnych metod produkcji, stosow...

Wędliny bez konserwantów- naturalne, małopolskie z firmy Marka...

W dobie mechanizacji oraz szybkiego postępu techniki wielu producentów żywności zapomina o najważniejszych aspektach tej działalności, czyli sposobie wytwarzania i jakości wyrobów. Są jednak takie firmy jak Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo-Usługowe (PPHU) ...

Kurczak Zagrodowy z Podlasia dla świadomych konsumentów

W dzisiejszych czasach konsument jest bardziej świadomy tego co spożywa. Dostęp do wielu informacji daje możliwość sprawdzenia co warto jeść, a także co nie powinno znajdować się w zdrowej diecie. W odpowiedzi na zapotrzebowanie konsumentów na zdrowy, wytwarzany tr...

Kiełbasa bydgoska - producent Masarnia Cielęta

Na rynku regularnie pojawiają się różne rodzaje kiełbas, jednak na szczególną uwagę zasługują te najbardziej wyjątkowe. Niedawno w sprzedaży pojawiła się Kiełbasa Bydgoska Polska wędzona. Jest to cienka, surowa, średniorozdrobniona kiełbasa wieprzowa wędzona...

Z Podkarpacia na grilla – aromatyczne kiełbaski i krupnioki

Gotowe dania na grilla to jedne z najbardziej pożądanych i najczęściej kupowanych przez klientów produktów, szczególnie w okresie letnim. Obecnie, kiedy mamy coraz mniej czasu na samodzielne przyrządzanie i przyprawianie ulubionych przysmaków, ...

Monika Berger - zmieniamy się dla Was, czyli Ślónskie Szpecyja...

Zakłady Mięsne Berger są obecnie na etapie rebrandingu firmy. Jednym z elementów jest metamorfoza logotypu firmy. Dlaczego zdecydowaliście się Państwo na zmianę wizerunku i co wniesie on nowego? Nowy logotyp, to nasz nowy początek. Rebranding firmy niesie...

Przechowywanie wędlin w podróży

Przed wyjazdem na wakacje, szczególnie w towarzystwie dzieci warto zastanowić się, co spakujemy do plecaków i bagażu podręcznego. Każdy rodzic zaświadczy, że w podróż bliską lub daleką powinniśmy zabrać „małe co nieco” – bowiem gł&oacut...

Wędliny regionalne z małopolskiego

Wędliny regionalne w ostatnich latach podbijają rynek mięsny. Dzieje się tak dlatego, że każdy region specjalizuje się w produkcji charakterystycznych dla niego wędlin, których receptury pochodzą zwykle sprzed dziesiątek lat i w niezmienionej lub podobnej formie ut...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Ostatnia