Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne
Remigiusz Zagraba: Niełatwo jest prowadzić firmę mięsną, tak w dawniejszych czasach, jak i obecnych. Jednak Zakładowi Rzeźniczo-Wędliniarskiemu pod kierownictwem Ernestyna Janety udaje się to wyśmienicie. Trudno zliczyć wszystkie nagrody, wyróżnienia i pochwały od kli...
Zapewnienie zwierzętom hodowlanym prawa do prawidłowej żywności i wody leży w fundamentalnym interesie każdego hodowcy. To nie tylko kwestia etyki, ale kluczowy z czynników sukcesu w hodowli.
Obecnie utrzymywane w Polsce genotypy wymagają pasz początkowych o zawart...
Bioasekuracja jest jednym z głównych ogniw łańcucha walki z ASF. Przestrzeganie jej zasad jest dla hodowców trzody chlewnej ważne nie tylko ze względów sanitarnych. Praktyka pokazuje, że uchybienie w stosowaniu obowiązujących zasad może być podstawą odmowy ...
Zdjecie: pixabay.com
Lato to czas na wyciągnięcie swojego grilla. Można przyrządzać na nim przeróżne potrawy, ale na pierwszym miejscu dla większości Polek i Polaków stoi karkówka i kiełbasa. Czy można wyobrazić sobie spędzanie czasu w gronie naj...
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Naprawdę tak jest ! - nie bez powodu o tym tak wiele się mówi. Naukowcy udowodnili, że codzienne spożywanie obfitych porannych posiłków chroni przed chorobami serca, cukrzycą oraz otyłością. Przynosi korzyści zaró...
fot. FirmyTołoczko
Firma TOŁŁOCZKO to mała firma rodzinna założona w 1993 roku przez Iwonę i Tomasza Tołoczko. Jej misją jest produkcja naturalnych wyrobów wędliniarskich i sprzedaż zdrowej żywności.
Działalność naszej firmy w ostatnich latch została zauważona i d...
Firma GOLD DRÓB to marka, która od wielu lat zwiększa swoje przychody i regularnie inwestuje w rozwój marki, sprzedaż i zaplecze produkcyjne.
W najnowszej inwestycji tj. zakładzie przetwórczym w Świerczowie, która została wsparta dotacją ...
Bez wątpienia idą Święta. Niebawem wspólnie z najbliższymi zasiądziemy do świątecznych stołów. Na Wigilii zgodnie z wielowiekową tradycją pojawią się dania tylko postne. Natomiast w kolejne świąteczne dni będziemy degustować wybrane - ze szczegó...
Szynka pieczona, schab- wyroby pieczone podkarpackie
Wielkie pieczenie w Zakładzie Przetwórstwa Mięsnego Drąg z Podkarpacia, czyli festiwal mięs pieczonych!
Pieczone są przede wszystkim całe kawałki mięsa wieprzowego odpowiednio wcześniej zamarynowane i przypr...
Zakład Mięsny POLIWCZAK po raz kolejny poszerzył gamę oferowanych przez siebie produktów– tym razem o smaczną, aromatyczną SZYNKĘ z CZARNUSZKĄ.
Wędzonka wyprodukowana z mięśnia szynki wieprzowej z delikatną okrywą tłuszczyku, wyróżnia się zdecydowanym SMAK...