FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne

Kiełbasa biała parzona oraz Szynka z dymnej chaty - Hańderek...

    Nadchodzące Święta Wielkiej Nocy, to czas biesiadowania przy suto zastawionym stole. Naturalnie wędzone wędliny, zawierające tylko mięso, to rarytasy którymi pragniemy ugościć naszych bliskich. Jak w gąszczu półek i mnogości dostępnych prod...

Farsz na kotlety, do de'volaille, hamburgerów- gotowe mięsa su...

    Gęsi z Polski są fenomenem w hodowli drobiu na skalę światową. Mięso polskich gęsi jest wyjątkowo cenione w krajach europejskich. Naturalne żywienie i naturalne środowisko w hodowli polskich gęsi, sprawiają, że mięso charakteryzuje się wysokimi waloram...

Boczek Dymiony i Kiełbasa Herbowa uhonorowane godłem "Doceń Po...

    Docenione, bo tradycyjne i polskie   Znakomite produkty z założenia bronią się same, głównie swoim smakiem. Często jednak trudno pyszne wędliny odnaleźć w gąszczu sklepowych półek. Między innymi z tego też powodu, aby móc sz...

Nowa odsłona Peklimaru

W przededniu jubileuszu 25-lecia firmy chcemy pokazać się naszym Odbiorcom w nowej odsłonie. Prezentujemy przede wszystkim nowe logo, które z jednej strony jest naturalną konsekwencją dynamicznego rozwoju przedsiębiorstwa, a z drugiej – zapowiedzią wielu pozy...

Kiełbasa biała królewska oraz Szynka własnego wyrobu - laureac...

    Peklimar laureatem XIV certyfikacji programu „Doceń polskie” Firma Peklimar Sp. z o.o.  jest jednym z laureatów październikowej certyfikacji żywności zorganizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjne...

Kiełbasa wiejska wędzona - swojski smak od producenta z Małopo...

Gdyby istniała ankieta dotycząca najsmaczniejszych dodatków do kanapek, niewątpliwie wędliny zajęłyby w niej dominującą pozycję. Nie ma drugiego tak popularnego produktu spożywczego. Włosi znani są z salami i szynki parmeńskiej, Hiszpani z chorizo i pata negra a Po...

Wyroby tradycyjne łódzkie - Kiełbasa ze wsi Nowakowskiego

    Wędliny tradycyjne od lat znajdują stałe miejsce zarówno na domowych stołach Polaków, a także świetnie sprawdzają się jako uroczyste menu podczas wystawnych bankietów, wesel, czy też balów. Nikt w momencie organizacji takiej i...

Boczek Dymiony i Kiełbasa Herbowa ZPM Hańderek - najlepsze pro...

    Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Hańderek” po raz kolejny został doceniony za jakość i smak swoich produktów. To niebywały sukces firmy! Eksperci ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń Polskie” uhonorowal...

Wyroby tradycyjne Mazowsza - "Staropolska Strzecha"

    Staropolskie wyroby… z tęsknoty za tradycją   Masarnia „Staropolska Strzecha” to firma czerpiąca z najlepszych zwyczajów polskiej kuchni. Powstała z miłości do tradycji wędliniarskich, kultywowanych w rodzinie założyci...

Śląskie specjały czyli frankfurterki i kiełbasa pieprzowa - z ...

Na Śląsku nie tylko kopalnie węgla Pochodzenie nazwy „Śląsk”, krainy zamieszkiwanej już od starożytności budzi wielkie dyskusje. Jedni uważają, że pochodzi ona od nazwy rzeki Ślęzy, drudzy twierdzą, że nazwa terenu ma ścisły związek ze słowem „ślęg”...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Ostatnia