FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne

Kiełbasa na ognisko, czyli co upiec na kiju

Grillowanie jest świetnym sposobem na spędzenie wolnego czasu. Przygotowywanie potraw na grilla pozwala poznawać nowe smaki i produkty. Najpopularniejszymi daniami z grilla są kiełbaski – niezwykle proste w przygotowaniu, a jednocześnie smaczne, oraz kaszanka, kt&oa...

Wędliny bez konserwantów Witmas - łódzkie

Producent wędlin i mięs Witmas słynie z wyjątkowej grupy wyrobów, tworzących linię „z Dąbrówki”. Składają się na nią tradycyjne produkty bez konserwantów, parzone oraz wędzone, wytwarzane według dawnych, pilnie strzeżonych receptur. ...

Kiełbasa na grilla- czyli lubelskie przysmaki na ruszt

Tradycja jedzenia grillowanych kiełbas w Polsce trwa od wielu lat. Niezależnie od tego w jakim regionie są produkowane, czy to w województwie mazowieckim, czy lubelskim nie ma to wpływu na ich popularność. Dla wielu osób grillowane kiełbaski stanowią gł&oacu...

Kiełbasa swojska - małopolskie smakołyki na Wielkanoc

W koszyczku i na wielkanocnym stole nie może zabraknąć kilku tradycyjnych potraw i przysmaków. Jednym z nich jest kiełbasa, którą serwuje się na różne sposoby. Jednak, aby każda z przygotowanych potraw miała odpowiedni smak, jakość kiełbasy ma ogrom...

Staropolskie wyroby... z tęsknoty za tradycją

  Masarnia „Staropolska Strzecha” to firma czerpiąca z najlepszych zwyczajów polskiej kuchni. Powstała z miłości do tradycji wędliniarskich, kultywowanych w rodzinie założycieli od pokoleń. Zbiory receptur wywodzące się z poc...

Kiełbasa biała parzona oraz Szynka z dymnej chaty - Hańderek...

    Nadchodzące Święta Wielkiej Nocy, to czas biesiadowania przy suto zastawionym stole. Naturalnie wędzone wędliny, zawierające tylko mięso, to rarytasy którymi pragniemy ugościć naszych bliskich. Jak w gąszczu półek i mnogości dostępnych prod...

Farsz na kotlety, do de'volaille, hamburgerów- gotowe mięsa su...

    Gęsi z Polski są fenomenem w hodowli drobiu na skalę światową. Mięso polskich gęsi jest wyjątkowo cenione w krajach europejskich. Naturalne żywienie i naturalne środowisko w hodowli polskich gęsi, sprawiają, że mięso charakteryzuje się wysokimi waloram...

Boczek Dymiony i Kiełbasa Herbowa uhonorowane godłem "Doceń Po...

    Docenione, bo tradycyjne i polskie   Znakomite produkty z założenia bronią się same, głównie swoim smakiem. Często jednak trudno pyszne wędliny odnaleźć w gąszczu sklepowych półek. Między innymi z tego też powodu, aby móc sz...

Nowa odsłona Peklimaru

W przededniu jubileuszu 25-lecia firmy chcemy pokazać się naszym Odbiorcom w nowej odsłonie. Prezentujemy przede wszystkim nowe logo, które z jednej strony jest naturalną konsekwencją dynamicznego rozwoju przedsiębiorstwa, a z drugiej – zapowiedzią wielu pozy...

Kiełbasa biała królewska oraz Szynka własnego wyrobu - laureac...

    Peklimar laureatem XIV certyfikacji programu „Doceń polskie” Firma Peklimar Sp. z o.o.  jest jednym z laureatów październikowej certyfikacji żywności zorganizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjne...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Ostatnia