FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne

„Cena wyrobu nie bierze się bowiem z kosmosu…”- mówi serwisowi...

   Jako jedna z nielicznych firm w Polsce kontrolujecie cały proces produkcji od zasiania ziarna po produkt wędliniarski w sklepie. Na czym polega i jak przebiega ten proces? Mam wrażenie, że nie tylko” nieliczna”. Organizacja przedsiębiorstwa ma ch...

Producent wędlin tradycyjnych z lubelskiego Ryjek - szynka wie...

Współczesny konsument dokonując wyborów żywieniowych kieruje się głównie wartościami odżywczymi produktów. W dobie konserwantów niełatwo jest znaleźć wyrób naturalny i jednocześnie smaczny, a wymagania klientów odnośni...

Produkty mięsne na grilla – kiełbasa ze świniobicia, z serem l...

Wspólne grillowanie to jeden z najpopularniejszych sposobów na przyjemne spędzenie czasu z rodziną i przyjaciółmi. Spożywanie pysznych posiłków na świeżym powietrzu na stałe zapisało się w polskiej tradycji kulinarnej. Jednak w grillowan...

Golonka Walichnowska – wyjątkowa i unikatowa

Golonka peklowana to potrawa charakterystyczna dla kuchni polskiej. Zawiera dużą ilość białka i tłuszczu- budulca mięśni, dlatego tak chętnie jest spożywana przez mężczyzn. Golonka jest nie tylko sycąca, zawiera również cenne składniki odżywcze i co najważniejsze ma n...

Wędliny Skiba posiadają ceryfikat QAFP – system gwarantowanej...

Dla współczesnego klienta w doborze artykułów spożywczych priorytetem jest nie tylko doskonały smak, ale i gwarancja najwyższej jakości oraz bezpieczeństwa produktów. Wiarygodne, sprawdzone źródło pochodzenia wyrobów mięsnych to dla...

Magdalena Takmadżan - „Stanowczo stawiamy na produkty tradycyj...

Zakład Przetwórstwa Mięsna „Matthias” prowadzi działalność na Lubelszczyźnie. Czy w swojej ofercie posiadacie Państwo jakieś specjalne produkty charakterystyczne dla tego regionu? Tak, posiadamy wyroby z linii „Z lubelskiej Zagrody”, w skład ...

Mięso drobiowe dla dzieci- czyli drób karmiony paszą bez GMO...

Obecnie konsumenci zwracają coraz większą uwagę na kwestie związane ze zdrowym  żywieniem - wiąże się to ze wzrastającą świadomością, dotyczącą zdrowej diety oraz zagrożeń wynikających wszechobecnego w paszach GMO. Klienci poszukują więc dla siebie, a szczegól...

Kiełbasa dziadka na wielkanocny stół - producent wędlin tradyc...

Starannie dobrany surowiec, pozyskiwany wyłącznie od najlepszych hodowców, aromatyczna mieszanka przypraw oraz wyjątkowa nuta smakowa to cechy rozpoznawcze tradycyjnych wyrobów marki Staropolska Strzecha. Wędliny produkowane są według daw...

Firma Drobgen – polskie gęsi

DROBGEN jest firmą działającą od 1993 r. na terenie Kaszub w woj. pomorskim. Zajmuje się produkcją  naturalnych i tradycyjnych przetworów z gęsi i kaczki. Swoją wyjątkową pozycję rynkową zawdzięcza unikalnej technologii produkcji, w której stosuje 100% ...

Szynka wędzona surowa i inne świąteczne specjały firmy Poliwcz...

Wielkanoc to szczególny czas, spędzany w rodzinnym gronie. Śniadanie wielkanocne to koncert smaków nie tylko jaj ale również szynek, pasztetów oraz zupy, której nieodłącznym elementem jest biała kiełbasa. Wyroby mięse spełniają ważną r...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Ostatnia