FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne

Pasztety firmy Sedar zwycięzcami konkursu Wojewódzki Lider Sm...

Uroczysta gala konkursu Wojewódzki Lider Smaku odbyła się 12 lutego w Lublinie. Była to już IX edycja imprezy, organizowanej przez Regionalną Izbę Gospodarczą. Do udziału zgłoszono 17 wyrobów w czterech kategoriach: wyroby cukiernicze, piekarskie, garma...

Karczek, Szynka z Pieca - wędliny prosto z pieca od firmy Mark...

WYROBY Z PIECA Chcąc stworzyć coś pysznego, wyjątkowego w swoim smaku, co zachwyciłoby Naszych klientów, wracamy po prostu do tego co dobre, tego co sprawdzone przez lata przez nasze babcie i dziadków, do tego za czym tęsknimy mając w pamięci smak świąt, u...

Producent wędlin z zachodniopomorskiego - firma Zawrot

Domowe wędliny pieczone i wędzone, doprawione aromatyczną mieszanką przypraw, to smakołyki uwielbiane przez wszystkich. Chrupiąca skórka i soczyste mięso tworzą duet, dostarczający niezapomnianych wrażeń smakowych. Aby cieszyć się wspaniałym aromatem tych przysma...

Kiełbasa wiejska i Salceson ozorkowy, czyli smaczne swojskie j...

Wyjątkowy smak i ogromna popularność produktów, wchodzących w skład wiejskiego stołu, jest efektem kontynuowania starych tradycji rodzinnych oraz stosowania sprawdzonych przez pokolenia receptur. Tradycyjne wyroby wiejskie, bez zbędnych dodatków chemicznych,...

Kurczaki opolskie - świeże elementy - ubojnia drobiu Tomasz P...

Przez lata efektywnego funkcjonowania na rynku mięsnym ubojnia drobiu Prus przechodziła nieustanną modernizację, dostosowując się do wymogów europejskich i uzyskując zdolność produkcyjną do 12 tysięcy sztuk dziennie. Towar dostarczany do ubojni pozyskiwany jest z&n...

Wędliny „Zbyszko” - doskonały smak i sprawdzone receptury...

Zakłady Mięsne „Zbyszko” to rodzinna firma z tradycjami, sprzedająca wyroby wędliniarskie do ponad 50 sklepów w Łodzi oraz województwie łódzkim. Stabilna pozycja firmy na rynku jest wynikiem spełnienia kilku czynników: najwyższej ja...

Mięsne gusta Polaków

Polacy jedzą coraz mniej wędlin. W 2012 roku produkcja wędlin, poza drobiowymi, zanotowała spadek o ok. 2 proc. w stosunku do roku poprzedniego. Według danych Instytutu Ekonomiki Rolnictwa iGospodarki Żywnościowej spadek spożycia mięsa i wędlin w Polsce w latach 2012/2013...

Świeże mięso wieprzowe i wołowe - producent Zakład Mięsny Mośc...

Mięso czerwone to jedno z najczęściej spożywanych mięs w Polsce. Wykorzystywane jest do produkcji wędlin, wędzonek, kiełbas a także w gastronomii, jako składnik wielu potraw. Sprawdzonym producentem mięsa wieprzowego oraz wołowego jest Zakład Mięsny Mościbrody z Wiśniewa ...

Szynka włoska i Kiełbasa pieprzowa - nowości firmy Markam

Do czołowych produktów zakładu przetwórstwa mięsnego „MARKAM” dołączyły dwie nowości Szynka włoska oraz  Kiełbasa pieprzowa surowa. Wędliny produkowane są zgodnie z ideą  „od ziarnka do garnka”, co oznacza że podstawą produk...

CHLUBA DOMU – markowe wędliny na polskie stoły

Tworząc tą grupę wędlin naszym mistrzom masarskim przyświecała myśl, aby stworzyć produkty pod hasłem "To co najlepsze w domowej kuchni". Smakując produkty odbędziecie Państwo nostalgiczną podróż do czasów, kiedy nasze mamy i babcie samodzielnie ...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Ostatnia