Artykuły w kategorii: Nowoczesny i profesjonalny sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić

Zalety pakowania vacuum

Pakowanie próżniowe mięsa i wędlin to doskonałe rozwiązanie. Warto mieć w swojej ofercie produkty pakowane właśnie w ten sposób. Przedstawiamy główne zalety:   ► wydłuża termin przydatności do spożycia, ► zabezpiecza przed utratą sma...

Dlaczego wciąż nie doceniamy dziczyzny?

Dziczyzna charakteryzuje się małą kalorycznością, niską zawartością tłuszczu oraz wysokimi walorami smakowymi. Posiada wysoką zawartość pełnowartościowego białka, dużą ilość żelaza, wapnia i fosforu oraz mały procent cholesterolu. Średnia wartość energetyczna dla dziczyzny r...

Elementy wołowe i ich zastosowanie w kuchni

Aby zwiększyć sprzedaż w sklepie mięsnym i zrobić dobre wrażenie na kliencie, dobrze jest wskazać zastosowanie elementów mięsnych w przygotowaniu konkretnych potraw. Przedstawiamy kilka praktycznych porad dotyczących zastosowania mięsa wołowego do przygotowania dań:...

Stoisko mięsne - jakie powinno być, by wygrać z konkurencją?...

  Prezentujemy 6 rzeczy, które mają na to wpływ:   1. Zobacz i sprawdź, jak wyglądają produkty mięsne w ladzie – czy chciałabyś/chciałbyś je kupić? 2. Świeże produkty pochodzące ze sprawdzonych źródeł, 3. Sprzedawca posiadający wiedzę ...

Asortyment w sklepie mięsnym w upalne dni

W upalne dni Polacy bardzo chętnie przygotowują swoje potrawy na grillu. Często więc sięgają po produkty, które nadają się do takiego przyrządzenia. Sklepy mięsne, aby zwiększyć swoje obroty, powinny więc zaopatrzyć się w asortyment grillowy, ponieważ najczęściej wybi...

"Wędliny na kółkach" - wymagania sanitarne dla auto sklepu

      Myśląc o sprzedaży wędlin i produktów mięsnych, trzeba koniecznie zastanowić się nad tym, czego oczekuje współczesny klient. W obecnym czasie ważnym kryterium decyzji zakupowych jest oszczędność czasu i wygoda. Dlatego dobrym pomysłem j...

Wymagania sanitarne dla obiektów tymczasowych na pasażu - sprz...

    Jak sprzedawać wędliny w galeriach handlowych, czyli… WYMAGANIA SANITARNE DLA OBIEKTÓW TYMCZASOWYCH     Sprzedaż produktów mięsnych stanowi w dzisiejszych czasach ogromne wyzwanie. Najważniejszym celem je...

Opublikowany: 06.08.2015 Kategorie: Nowoczesny i profesjonalny sklep mięsny – jak otworzyć i prowadzić, Etykiety:

Sklep mięsny – badanie potencjału rynku

Badanie potencjału rynku jest prawdopodobnie jedną z najtrudniejszych czynności, które stoją przed nami, kiedy chcemy otworzyć sklep mięsny lub utrzymać czy zwiększyć obroty w już istniejącej placówce. To właśnie w tym momencie najczęściej podejmujemy decyzję doty...

Wyposażenie sklepu mięsnego - co jest potrzebne

  Wyposażenie sklepu mięsnego jest niewątpliwie bardzo ważnym elementem. Należy się zastanowić, co jest ważne i czego nie powinno zabraknąć. Na wyposażenie sklepu mięsnego składają się: lady chłodnicze, szafy chłodnicze, instalacja chłodnicza, krajalnice, ...

Sklep mięsny - wymagania sanepidu

Należy pamiętać, że na przedsiębiorstwie spoczywa główna odpowiedzialność za bezpieczeństwo żywności, więc niezbędne jest bezpieczne przechowywanie mięsa i wędlin przy zastosowaniu odpowiednio dostosowanego do tego łańcucha chłodniczego. Wymagane jest także zapewnienie, ...

Pierwsza Poprzednia 1 2 Ostatnia