FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: rozbiór mięsa

Mięso wieprzowe z Małopolski – ubojnia i rozbiór 

Najczęściej wykorzystywanym mięsem w polskiej produkcji wędliniarskiej jest mięso wieprzowe. To z niego w ogromnej większości produkowane są szynki, kiełbasy i pasztety, a także popularne na polskich stołach, często przyrządzane kotlety mielone, żeberka czy galarety wiepr...

Mięso wieprzowe, elementy z kurczaka. Hurtownia mięsa i wędlin...

  Drobimax – kompleksowość, profesjonalizm, partnerstwo Firma handlowa Drobimax funkcjonuje na rynku od 1995 roku. Początkowo działała jako hurtownia drobiarska, jednak ze względu na rozwój działalności przedsiębiorstwo poszerzyło pole swojej aktywno...

Polskie Zakłady Mięsne

W Polsce jest kilka tysięcy firm mięsnych - są to piękne, nowoczesne zakady, które spełniają wysokie wymagania sanitarne oraz technologiczne. Zachęcamy do oglądania wyróżnionych zakładów, które znajdują się  w portalu FirmyMiesne.pl. Możemy b...
Opublikowany: 21.05.2015 Kategorie: Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, przetwórstwo mięsa, Etykiety:

Ćwierci wołowe – polski producent mięsa

  Mięso wołowe to podstawowy składnik dań przygotowywanych nie tylko w domu ale i w restauracjach. Zanim jednak trafi na talerz jest poddawane obróbce mechanicznej. Doskonałe mięso wołowe pochodzi z wysokiej jakości ćwierci wołowych a w takie możecie Państwo za...
Opublikowany: 05.02.2015 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, Etykiety: wołowina, mięso, mięso wołowe,

Producent mięsa wieprzowego łodzkie

Mięso wieprzowe to nieoceniony składnik wielu przetworów mięsnych- kiełbas, szynek, wyrobów podrobowych. W kuchni polskiej jest często wykorzystywane w gastronomii jako element dań obiadowych. Firma Unipol Plus, znajdująca się na terenie województwa ł...

Mięso wołowe i cielęce – Ubojnia Zwierząt Rzeźnych Bożena Kebe...

Ubojnia Zwierząt Rzeźnych Bożena Kebej jest rodzinną firmą z wieloletnią tradycją, dostarczającą od ponad dwudziestu lat najwyższej jakości mięso wołowe i cielęce do zakładów przetwórstwa mięsnego, restauracji oraz innych punktów. Wśród odbiorc...

Mięso wołowe w elementach, łódzkie - propozycja ZPM "Rzeźnik"...

    Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Rzeźnik” jest firmą rodzinną z wieloletnim doświadczeniem w branży mięsnej. W zakresie działalności zakładu znajduje się skup, ubój i przetwórstwo żywca wołowego i wieprzowego, roz...

Mięso z głów wieprzowych - propozycja firmy Dominex

  Przeciętny konsument przygotowując posiłek składający się z mięsa wieprzowego nie zastanawia się jaką drogę musiało ono przejść, aby trafić w takiej postaci na jego stół. Zapewne również nie jest w stanie ocenić jego jakości w momencie zakupu, a jedyni...

Adam Konacki- Dyrektor handlowy firmy Markam - "Duży nacisk po...

- Ministerstwo Rolnictwa przyznało produktom firmy Markam znak Poznaj Dobrą Żywność. Co to oznacza dla konsumenta i jakie to konkretnie wyroby? - Znak Poznaj Dobrą Żywność jest bardzo szanowany wśród producentów  żywności. Szczególnie trudne są do...

Mięso z królika dla gastronomii oraz hurtowni firma Amciu

Z powodu niecodziennego smaku i wysokich wartości odżywczych mięso królika cieszy się sporym zainteresowaniem. Lekkostrawne, o niskiej zawartości tłuszczu, coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Za mięsem królika przemawia również fakt, że je...

Pierwsza 1 2 3 4 5 Ostatnia