FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: rozbiór mięsa

Polskie Zakłady Mięsne

W Polsce jest kilka tysięcy firm mięsnych - są to piękne, nowoczesne zakady, które spełniają wysokie wymagania sanitarne oraz technologiczne. Zachęcamy do oglądania wyróżnionych zakładów, które znajdują się  w portalu FirmyMiesne.pl. Możemy b...
Opublikowany: 21.05.2015 Kategorie: Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, przetwórstwo mięsa, Etykiety:

Ćwierci wołowe – polski producent mięsa

  Mięso wołowe to podstawowy składnik dań przygotowywanych nie tylko w domu ale i w restauracjach. Zanim jednak trafi na talerz jest poddawane obróbce mechanicznej. Doskonałe mięso wołowe pochodzi z wysokiej jakości ćwierci wołowych a w takie możecie Państwo za...
Opublikowany: 05.02.2015 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, Etykiety: wołowina, mięso, mięso wołowe,

Producent mięsa wieprzowego łodzkie

Mięso wieprzowe to nieoceniony składnik wielu przetworów mięsnych- kiełbas, szynek, wyrobów podrobowych. W kuchni polskiej jest często wykorzystywane w gastronomii jako element dań obiadowych. Firma Unipol Plus, znajdująca się na terenie województwa ł...

Mięso wołowe i cielęce – Ubojnia Zwierząt Rzeźnych Bożena Kebe...

Ubojnia Zwierząt Rzeźnych Bożena Kebej jest rodzinną firmą z wieloletnią tradycją, dostarczającą od ponad dwudziestu lat najwyższej jakości mięso wołowe i cielęce do zakładów przetwórstwa mięsnego, restauracji oraz innych punktów. Wśród odbiorc...

Mięso wołowe w elementach, łódzkie - propozycja ZPM "Rzeźnik"...

    Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Rzeźnik” jest firmą rodzinną z wieloletnim doświadczeniem w branży mięsnej. W zakresie działalności zakładu znajduje się skup, ubój i przetwórstwo żywca wołowego i wieprzowego, roz...

Półtusze wieprzowe, ćwierćtusze wołowe, tusze cielęce – świeże...

Obszarem działalności Firmy Handlowej PAWPOL Piotr Pawlik jest ubój trzody chlewnej, bydła oraz cieląt. Zakład produkuje wysokiej jakości świeże półtusze wieprzowe, ćwierćtusze wołowe i tusze cielęce. Miesięczna produkcja półtuszy wieprzowych u...

Podudzie i skrzydło z indyka bez kości i skóry- produkty dla p...

Popularność wędlin z indyka stale wzrasta zwłaszcza ze względu na walory zdrowotne, bo mięso drobiowe zawiera znacznie mniej tłuszczu niż porównywalne wędliny wieprzowe. Na zwiększone zapotrzebowanie konsumentów na tego typu wędliny producenci  proponuj...

Mięso z głów wieprzowych - propozycja firmy Dominex

  Przeciętny konsument przygotowując posiłek składający się z mięsa wieprzowego nie zastanawia się jaką drogę musiało ono przejść, aby trafić w takiej postaci na jego stół. Zapewne również nie jest w stanie ocenić jego jakości w momencie zakupu, a jedyni...

Adam Konacki- Dyrektor handlowy firmy Markam - "Duży nacisk po...

- Ministerstwo Rolnictwa przyznało produktom firmy Markam znak Poznaj Dobrą Żywność. Co to oznacza dla konsumenta i jakie to konkretnie wyroby? - Znak Poznaj Dobrą Żywność jest bardzo szanowany wśród producentów  żywności. Szczególnie trudne są do...

Mięso z królika dla gastronomii oraz hurtowni firma Amciu

Z powodu niecodziennego smaku i wysokich wartości odżywczych mięso królika cieszy się sporym zainteresowaniem. Lekkostrawne, o niskiej zawartości tłuszczu, coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Za mięsem królika przemawia również fakt, że je...

Pierwsza 1 2 3 4 5 Ostatnia