FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: rozbiór mięsa

Mięso drobiowe dla przetwórstwa mięsnego i gastronomii

  Szeroka gama produktów, odpowiadająca wymogą przetwórstwa mięsnego i gastronomii to oferta firmy Storteboom Hamrol. Znajomość procesów przemysłowych oraz międzynarodowych norm jakości i bezpieczeństwa żywności, pozwala na dostarczanie zr&oacu...

Wołowina eksport

W zeszłym roku Polska wyeksportowała ponad 330 tysięcy ton wołowiny, co stanowiło 75 procent krajowej produkcji. Obecnie produkcja wołowiny jest mniejsza niż w roku ubiegłym ze względu na porę roku. Widoczne są także skutki kryzysu. Duże możliwości rozwojowe dla eksport...
Opublikowany: 12.11.2012 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, Etykiety: wołowina, mięso, ubojnie,

Wołowina na steki nagrodzona

Wołowina na steki produkowana przez P.P.U.H. Henryk Kowalczyk została uhonorowana godłem programu „Doceń polskie”. Wyróżnienie przyznano podczas VI audytu artykułów spożywczych biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „...

Mięso wieprzowe dla gastronomii i dla przetwórstwa mięsnego, ś...

Szeroki asortyment mięs wieprzowych dla gastronomii, do produkcji wyrobów wędliniarskich oraz dla sklepów mięsnych  do sprzedaży detalicznej posiada w swojej ofercie Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „ARAD” z Katowic. Dynamiczne i rozwijające s...

Mięso wieprzowe do produkcji wędlin- województwo mazowieckie...

Duża część zakładów mięsnych produkujących wędliny posiadają ubojnie i rozbiór mięsa  na własne potrzeby. Jednak kiedy mięso z rozbioru nie zaspakaja potrzeb bieżącej produkcji istnieje konieczność dokupienia elementów mięsnych. Najczęściej zamawi...

Wołowina na steki dla restauracji, hurtowni i sklepów spożywcz...

Wołowina sezonowana na steki w kuchni polskiej jest jeszcze mało znana. Mięso wołowe  kojarzone jest z pieczenią, zrazami czy rosołem, czyli z tym co najczęściej przyrządzamy z wołowiny. Steki z wołowiny to najbardziej popularne danie wśród Amerykanów, Wło...

Najlepszy dostawca mięsa na Śląsku- ARAD

      Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „ARAD”, działające obecnie jako Spółka Jawna, powstała w 1993 roku.  W wyniku dynamicznego rozwoju, obecnie prowadzi pełną i szeroką działalność w zakresie rozbioru mięsa; wieprzowego, wołowego,...

Zakłady Mięsne „Dobrosławów” Henryk Amanowicz − „Wybitny Ekspo...

Listopad 2011 roku to miesiąc nagród dla Zakładów Mięsnych „Dobrosławów”. Prezes Henryk Amanowicz został uhonorowany Listem Gratulacyjnym, Tytułem i Medalem „Wybitny Eksporter Roku 2011”.  „Nagroda od dziewięciu lat p...
Opublikowany: 17.02.2012 Kategorie: Wydarzenia, Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, Wydarzenia, Etykiety: wędliny,

Mięso drobiowe w elementach- Ubojnia Drobiu Prus

Sklepy mięsne, hurtownie mięsno-wędliniarskie współpracują z dostawcami, którzy są elastyczni na zmieniające się potrzeby rynku i klientów. Świeżość i wysoka jakość mięsa drobiowego to jeden z najważniejszych atutów przemawiających za dostawcą. Ob...

Wołowina- możliwości eksportowe

Wołowina to mięso spożywane w wielu  krajach oraz kulturach. Obecnie obserwujemy zwiększone działania promocyjne, których zadaniem  popularyzacja mięsa wołowego. Podwyżki cen wołowiny spowodowały niewielki spadek spożycia mięsa wołowego wśród konsumen...

Pierwsza 1 2 3 4 5 Ostatnia