FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: ubojnia

Mięs - Pol - ubój i rozbiór żywca wołowego- ćwierćtusze wołowe...

Głównym profilem działalności firmy Mięs-Pol jest skup, ubój oraz rozbiór żywca wołowego, a następnie sprzedaż hurtowa ćwierćtusz i elementów wołowych, z uwzględnieniem międzynarodowego transportu. Duże zainteresowanie produktami Mięs-Pol...

Mięso drobiowe dla przetwórstwa mięsnego i gastronomii

  Szeroka gama produktów, odpowiadająca wymogą przetwórstwa mięsnego i gastronomii to oferta firmy Storteboom Hamrol. Znajomość procesów przemysłowych oraz międzynarodowych norm jakości i bezpieczeństwa żywności, pozwala na dostarczanie zr&oacu...

Wołowina eksport

W zeszłym roku Polska wyeksportowała ponad 330 tysięcy ton wołowiny, co stanowiło 75 procent krajowej produkcji. Obecnie produkcja wołowiny jest mniejsza niż w roku ubiegłym ze względu na porę roku. Widoczne są także skutki kryzysu. Duże możliwości rozwojowe dla eksport...
Opublikowany: 12.11.2012 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, Etykiety: wołowina, mięso, ubojnie,

Wołowina na steki nagrodzona

Wołowina na steki produkowana przez P.P.U.H. Henryk Kowalczyk została uhonorowana godłem programu „Doceń polskie”. Wyróżnienie przyznano podczas VI audytu artykułów spożywczych biorących udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „...

Wołowina na steki dla restauracji, hurtowni i sklepów spożywcz...

Wołowina sezonowana na steki w kuchni polskiej jest jeszcze mało znana. Mięso wołowe  kojarzone jest z pieczenią, zrazami czy rosołem, czyli z tym co najczęściej przyrządzamy z wołowiny. Steki z wołowiny to najbardziej popularne danie wśród Amerykanów, Wło...

Mięso drobiowe w elementach- Ubojnia Drobiu Prus

Sklepy mięsne, hurtownie mięsno-wędliniarskie współpracują z dostawcami, którzy są elastyczni na zmieniające się potrzeby rynku i klientów. Świeżość i wysoka jakość mięsa drobiowego to jeden z najważniejszych atutów przemawiających za dostawcą. Ob...

Wołowina- możliwości eksportowe

Wołowina to mięso spożywane w wielu  krajach oraz kulturach. Obecnie obserwujemy zwiększone działania promocyjne, których zadaniem  popularyzacja mięsa wołowego. Podwyżki cen wołowiny spowodowały niewielki spadek spożycia mięsa wołowego wśród konsumen...

Jagnięcina- najbardziej pożądane mięso

Mięso owcze posiada oprócz swoich wartości odżywczych, także walory prozdrowotne i dietetyczne. Posiada w swoim składzie gamę kwasów i witamin, które mają działanie antynowotworowe. Duże zapotrzebowanie na ten rodzaj mięsa stwarza problem związany z pozy...

Producent wołowiny- sprawdzony dostawca

Ubojnia Trzody Chlewnej i Bydła Zaręba to przedsiębiorstwo rodzinne specjalizujące się w uboju bydła. Ćwierci wołowe z byków, krów i jałówek to specjalność firmy. Oferta firmy Zaręba jest skierowana do zakładów mięsnych produkujących przetwory mię...
Opublikowany: 04.10.2011 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Zakłady mięsne, ubojnia, Etykiety: wołowina,

Wołowina mazowieckie - polska wołowina Mokobody

Wołowina to rodzaj mięsa, którego spożycie na rynku polskim według wielu badań spada. Tendencja ta nie dotyczy jednak mięsa wołowego najwyższej jakości, na które zwiększa się  popyt. Jakość  polskiej wołowiny docenili  już importerzy z kraj&oac...

Pierwsza 1 2 3 4 5 Ostatnia