FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: wędliny

Kiełbasa chorizo - kompozycja przypraw od Melanko

Fot. Pixabay.com   Polacy, podróżując po świecie, odkrywają nowe produkty i smaki. Jednym z najchętniej odwiedzanych krajów podczas wakacji jest bez wątpienia Hiszpania, która gwarantuje nie tylko gorące słońce, piękne plaże, ale również ...

Kiełbasa z dziczyzny - pomorskie

Sklepy mięsne powinny starać się, aby uatrakcyjnić ofertę dla swoich klientów. Lada chłodnicza zaopatrzona tylko w produkty wieprzowe i drobiowe dla wielu konsumentów może wydać się monotonna, dlatego warto pomyśleć o wprowadzeniu dziczyzny, gdyż koneserzy-mięsoże...
Opublikowany: 06.04.2018 Kategorie: Artykuły, Nowości produktowe w branży mięsnej, wędliny, prozdrowotne, Etykiety:

Galantyna wieprzowa - rodzinna firma Tołłoczko

Galantyna to produkt wędliniarski wytwarzany z kawałków gotowanego mięsa wieprzowego. Przygotowanie jest czasochłonne, wymaga peklowania w solance kawałków mięs wieprzowych, a nastepnie mięso jest  gotowane w sosie własnym i napychane do batonó...
Opublikowany: 23.08.2017 Kategorie: Nowości produktowe w branży mięsnej, wędliny, Etykiety:

Kiełbasa na grilla z suszonymi pomidorami

Polacy uwielbiają grillować. Ciepłe wiosenne i letnie dni to idealna pora na przygotowanie posiłku na świeżym powietrzu. Jest to również okres, w którym sprzedaż produktów mięsnych może znacznie wzrosnąć. Wystarczy odpowiednio dobrać ofertę, aby zachęcił...

Pasztet z drobiem – specjały z Wielkopolski

Podobnie jak wiele wyrobów z mięsa, pasztety są wyśmienitym przysmakiem nadającym się do kanapek. Rozmaite rodzaje pasztetów produkuje się z różnych gatunków mięsa – od wieprzowiny i wołowiny po drób i dziczyznę. Wzbogacone aromatycz...
Opublikowany: 12.09.2016 Kategorie: Artykuły, Nowości produktowe w branży mięsnej, wędliny, Etykiety: wędliny, pasztet,

Kiełbasa z królika – nowość na rynku

Wędliny z królika są wciąż mało popularne, ponieważ konsumenci przyzwyczaili się do wyrobów z wieprzowiny, czy drobiu. Nowość na rynku polskim – kiełbasa biała z królika jest jednak warta uwagi. Mięso z królika jest mięsem bardzo dietetyc...
Opublikowany: 29.07.2016 Kategorie: Artykuły, Nowości produktowe w branży mięsnej, wędliny, Etykiety: wędliny,

Schab dymem wędzony - nowość Zakładów Mięsnych Skiba

Z tradycji stworzony, pełny smaku, kruchy i soczysty Wśród wyrobów mięsnych proponowanych w sklepach pojawiła się nowość - schab dymem wędzony. Produkt bez glutaminianu sodu, fosforanów oraz alergenów. Wyselekcjonowane mięso, dosk...
Opublikowany: 04.04.2016 Kategorie: Artykuły, Nowości produktowe w branży mięsnej, wędliny, Etykiety: wędliny,

Wędliny UPIECZONE po naszemu - nowość od Hańderka

  W trakcie celebrowania posiłków, szczególnie tych wyjątkowych, jak weekendowe śniadania często marzymy o wędlinach, takich jak dawniej… Pełnych smaku, aromatu, doskonale przyprawionych, cieszących oko i zachwycających podniebienie. Ponad wszystk...

5 rzeczy, które należy zrobić, aby zarejestrować "Produkt Trad...

1. Wytwarzać produkt spełniający kryteria Produktu Tradycyjnego Na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa mogą zostać wpisane produkty, których jakość lub wyjątkowe cechy i właściwości wynikają ze stosowania tradycyjnych metod produkcji, stosow...

Kiełbasa bydgoska - producent Masarnia Cielęta

Na rynku regularnie pojawiają się różne rodzaje kiełbas, jednak na szczególną uwagę zasługują te najbardziej wyjątkowe. Niedawno w sprzedaży pojawiła się Kiełbasa Bydgoska Polska wędzona. Jest to cienka, surowa, średniorozdrobniona kiełbasa wieprzowa wędzona...

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 Ostatnia