FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne

Festiwal Kunsztu Masarskiego

Festiwal Kunsztu Masarskiego  Oryginalne Produkty Mięsne czyli lokalnie, regionalnie i tradycyjnie   Przemierzamy całą Polskę w poszukiwaniu tego, co najlepsze! Festiwal Kunsztu Masarskiego i Kulinarnego to nowa inicjatywa portalu FirmyMiesne.pl, która ...

Kabanosy naturalne, bez konserwantów

Kabanosy to cienkie i długie kiełbaski, które na pewno zna każdy. Ich historia sięga XIX wieku, wówczas kabanosem nazywano tuczonego wieprzka, z którego pozyskiwało się wysokiej jakości mięso. W późniejszym okresie używano tej nazwy do gotowego wy...

Tradycyjne wędzonki dla smakoszy - Złocieniec, zachodniopomors...

Konsumenci poszukujący wykwintnych wędlin powinni sięgnąć po tradycyjne wędzonki. Są one najlepszym wyborem, ponieważ nic tak nie smakuje podczas posiłku, jak szynka, która przywodzi na myśl wyroby naszych rodziców i dziadków. Jej swojski, a za...

Tradycyjne szynki od producenta ze śląskiego

SZYNKA SPOD POWAŁU marki Hańderek Szynka, to wyjątkowy produkt, ta w tradycyjnym wydaniu na dobre utorowała sobie szeroką drogę do naszych kubków smakowych. Chętnie podajemy ją codziennie, ale ta którą serwujemy podczas wystawnych świątecznych posiłków...
Opublikowany: 02.12.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety: wędliny, śląskie,

Tradycyjne wędliny z Biertowic – Zakład Mięsny Rolmat, małopol...

Wędliny tradycyjne cieszą się obecnie dużym zainteresowaniem. Zwłaszcza te wytwarzane tradycyjnymi metodami produkcji, przyprawiane naturalnie przyciągają rzesze klientów, smakoszy wędlin. Powrót do tradycji, do smaków sprzed lat to smak wędlin tr...

Kiełbasa jodłowska tradycyjna – podkarpackie

Kiełbasy wpisane na listę produktów tradycyjnych są bardzo pożądanymi wędlinami wśród konsumentów ze względu na ich sposób wytwarzania. Produkowane są niezmiennie od 25 lat i zawierają jedynie naturalne składniki. Obecnie sklepy proponują szeroki...

Kiełbasa wiejska grillowa

Sezon grillowy rozpoczął się już w pełni. Sklepy mięsne oraz sieci supermarketów na bieżąco zaopatrują się w różnego rodzaju produkty nadające się do przygotowania na grillu. Najchętniej i najczęściej wybieranymi przez klientów są kiełbasy, dlatego też ...

Frankfuterki – regionalny przysmak Śląska

Frankfuterki to cienkie, wędzone kiełbaski, których nazwa pochodzi od niemieckiego Frankfurtu, gdzie rozpoczęto ich produkcję. W Polsce przysmak ten stał się niezwykle popularny zwłaszcza na Śląsku będącym przez lata pod silnym wpływem – również...

Kiełbasa myśliwska i Smalec firmowy z zachodniopomorskiego nag...

Tylko najbardziej wartościowe produkty z tzw. polskim akcentem, tworzone z rodzimych składników, na podstawie tradycyjnej receptury mogą ubiegać się o uhonorowanie godłem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Specjaliści z branży sp...

Kiełbasy swojskie marki Sobieraj z lubuskiego

„Zasmakuj w tradycji” Tradycyjne posiłki, spożywane wspólnie przy rodzinnym stole, stały się  w dzisiejszym świecie rzadkością. To co jemy my oraz nasze dzieci, dalekie jest od smaków jakie mają w pamięci nasi dziadkowie.  Wyroby wy...

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Ostatnia