FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Wiadomości

Krajowe ceny żywca wołowego w dniach 4-10.04.2016 r.

Krajowe ceny bydła uległy niewielkiemu obniżeniu. W dniach 4–10.04.2016 r. za żywiec wołowy (według danych ZSRIR MRiRW) płacono przeciętnie 6,12 zł/kg wobec 6,13 zł/kg w poprzednim tygodniu i miesiąc wcześniej. W porównaniu z cenami sprzed roku żywiec wołowy był je...
Opublikowany: 20.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Spadek ceny trzody chlewnej w krajach UE w pierwszym tygodniu ...

W pierwszym tygodniu kwietnia na rynku unijnym za świnie rzeźne klasy E (według Komisji Europejskiej) płacono średnio po 127,45 EUR/100 kg masy poubojowej schłodzonej, o 1% mniej niż w poprzednim tygodniu i o 10% mniej niż przed rokiem. Krajowa cena trzody chlewnej klasy E wy...

Cena skupu żywca wieprzowego w okresie 4.04-10.04.2016 r.

W dniach 4–10.04.2016 r. zakłady mięsne skupowały żywiec wieprzowy przeciętnie po 4,12 zł/kg, o około 2% taniej niż tydzień wcześniej i niż na początku marca br. Żywiec wieprzowy był także o 6% tańszy niż w porównywalnym okresie 2015 r.   Źródło: A...
Opublikowany: 20.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Trzy nowe smaki pasztetu firmy Profi

W marcu br. firma Profi poszerzyła gamę Wielkopolskich pasztetów o trzy nowe smaki: z czarnuszką, z chrzanem, oraz oliwkami i kaparami. Znany i popularny w kraju i za granicą pasztet powstaje w oparciu o tradycyjne receptury, z użyciem polskich składników wysoki...
Opublikowany: 19.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Sprzedaż tuszek indyczych i tuszek z kurcząt w dniach 28.03 – ...

Tuszki kurcząt zbywano przeciętnie po 5,40 zł/kg, o 1% taniej niż w poprzednim tygodniu, ale o 1% drożej niż przed miesiącem. Cena zbytu tuszek kurcząt była zbliżona do notowanej rok wcześniej. Po znaczącym wzroście w tygodniu przedświątecznym, po świętach ceny tuszek indyczy...
Opublikowany: 19.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Kompensowane ćwierćtusze wołowe – średnia cena

W dniach 28.03 – 3.04.2016 r. kompensowane ćwierćtusze wołowe sprzedawano średnio po 12,29 zł/kg, o 1% taniej niż tydzień wcześniej i o 3% taniej niż przed miesiącem. Jednak ćwierci wołowe były o 2% droższe niż w analogicznym okresie 2015 r.   Źródło: ARR...
Opublikowany: 19.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Krajowa cena zbytu półtusz wieprzowych

Na przełomie marca i kwietnia 2016 r. obniżeniu uległy krajowe ceny zbytu mięsa. Półtusze wieprzowe sprzedawano przeciętnie po 6,25 zł/kg, o 1,5% taniej niż w poprzednim tygodniu. Cena zbytu półtusz była o 6% wyższa niż miesiąc wcześniej, ale o 3% niższa niż przed...
Opublikowany: 19.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Ceny prosiąt rosną

Od początku lutego br. w Polsce ceny prosiąt rosną. W dniach 28.03 – 3.04.2016 r. na krajowych targowiskach za 1 prosię płacono przeciętnie niecałe 146 zł, o 2,5% więcej niż w poprzednim tygodniu i o 5% więcej niż przed miesiącem. Prosięta były jednak o 9% tańsze niż w p...
Opublikowany: 18.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Cena skupu indyków w 13 tygodniu br.

Indyki skupowano średnio po 5,49 zł/kg, tak jak tydzień wcześniej. Drób ten w skupie był o 1,5% tańszy niż przed miesiącem i o 8% tańszy niż rok wcześniej.   Źródło: ARR...
Opublikowany: 18.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Bydło rzeźne klasy R3 – średnia cena

Średnia unijna cena bydła rzeźnego klasy R3 w dniach 28.03 – 3.04.2016 r.  wyniosła 371,76 EUR/100 kg masy poubojowej schłodzonej i była zbliżona do notowanej tydzień wcześniej, ale o 4% niższa niż przed rokiem. W Polsce w przeliczeniu na walutę unijną bydło rzeźne ...
Opublikowany: 18.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.