FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Wiadomości

Rosja zakazuje importu produktów zwierzęcych z 3 landów Niemie...

Rosyjskie władze sanitarno-weterynaryjne Rosselkohoznadzor wprowadzają z dniem 11 lutego br. zakaz importu gotowych produktów mięsnych i mleczarskich z 3 krajów związkowych Niemiec – Bawarii, Dolnej Saksonii i Nadrenii Północnej Westfalii. Powodem res...
Opublikowany: 18.02.2013 Kategorie: Wiadomości, Etykiety: mięso,

UE zezwala na import żywca trzody chlewnej z USA

W dn. 5 lutego 2013 r. w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej ukazało się rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) nr 102/2013 z dn. 4 lutego 2013 r. o zezwoleniu na import do UE żywych świń z USA przeznaczonych do hodowli i produkcji, a także tranzyt przez terytorium UE do kraj...
Opublikowany: 18.02.2013 Kategorie: Wiadomości, Etykiety: mięso,

Komisja Europejska zezwala na stosowanie kwasu mlekowego do od...

W dniu 4 lutego br. Komisja Europejska podjęła decyzję o dopuszczeniu do stosowania kwasu mlekowego w rzeźniach, służącego do odkażania mięsa wołowego. Nowe przepisy wejdą w życie od 25 lutego br. (będą dotyczyły tusz, półtusz oraz ćwiartek, nie zgodzono się na stosowa...
Opublikowany: 18.02.2013 Kategorie: Wiadomości, Etykiety: mięso,

Walentynkowy konkurs Websoul

Walentynkowy konkurs Websoul Websoul ogłasza wielki konkurs Walentynkowy. Do wygrania kurs nurkowania na Wyspach Kanaryjskich, podwójne wejściówki na kabarety i inne atrakcyjne nagrody. Aby wziąć udział w konkursie wystarczy do końca lutego dodać zdjęcie walent...
Opublikowany: 15.02.2013 Kategorie: Wiadomości, Etykiety:

Japonia otwiera swój rynek na import mięsa wołowego

Władze Japonii ogłosiły zniesienie embarga na wołowinę pochodząca z Francji i Holandii. W wypadku Francji dotyczy to mięsa z uboju zwierząt nie starszych niż 30 miesięcy, a w wypadku Holandii zwierząt do 12 miesięcy. Od lutego 2013 r. oba te kraje mogą eksportować mięso wołowe ...
Opublikowany: 14.02.2013 Kategorie: Wiadomości, Etykiety: wołowina, mięso,

Ukraina określi maksymalny udział wody w mięsie kurcząt

Ukraińskie ministerstwo rolnictwa planuje wprowadzić maksymalną wartość graniczną zawartości wody obcej w mięsie kurcząt na poziomie 4%. Po wprowadzeniu takiego wskaźnika, ukraińskie mięso drobiowe będzie mogło być bardziej konkurencyjne na rynkach zagranicznych. Pozwoli to r&o...
Opublikowany: 07.02.2013 Kategorie: Wiadomości, Etykiety: mięso,

Sytuacja cenowa na rynku kurcząt brojlerów- UE

Średnia cena sprzedaży kurcząt brojlerów (tuszki patroszone z szyjami tzw. 65%) na rynku UE w grudniu 2012 r. wyniosła 193,3 EUR/100 kg i była o 0,5% niższa niż w listopadzie, lecz o 4,1% wyższa niż w grudniu 2011 r. W porównaniu z przeciętną ceną z lat 2007-11 ku...
Opublikowany: 06.02.2013 Kategorie: Wiadomości, Etykiety: mięso, drób,

Wzrost cen żywności w grudniu 2012 roku

  Według Komisji Europejskiej w grudniu 2012 r. ceny większości surowców rolnych we Wspólnocie kształtowały się powyżej poziomu notowanego przed rokiem za wyjątkiem ceny masła, która obniżyła się w stosunku do grudnia 2011 r. o 5,8%. W omawianym okre...
Opublikowany: 05.02.2013 Kategorie: Wiadomości, Etykiety:

Niemcy- wzrost pogłowia trzody chlewnej, spadek liczebności lo...

Według wstępnych danych federalnego biura statystycznego Destatis, pogłowie trzody chlewnej w Niemczech na dzień 3 listopada 2012 r. wyniosło 28,3 mln szt. i było o 0,5% wyższe niż w maju 2012 r. i o 3,1% wyższe niż w listopadzie 2011 r. Stado tuczników zwiększyło się od...
Opublikowany: 01.02.2013 Kategorie: Wiadomości, Etykiety:

Spadek produkcji wieprzowiny na Ukrainie

Według ukraińskiego urzędu statystycznego Gosstat, w 2012 r. produkcja wieprzowiny na Ukrainie obniżyła się, wzrósł natomiast import. Produkcja mięsa świeżego i schłodzonego wyniosła 171 tys. ton, a mięsa mrożonego – 7 tys. ton i były odpowiednio o 7,1% i o 13,9...
Opublikowany: 31.01.2013 Kategorie: Wiadomości, Etykiety: wieprzowina, mięso,

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.