Wiadomości - Strona 458 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Wiadomości

Krajowa Izba Gospodarcza zaprasza dziś na konferencję dotycząc...

  zaprasza na   konferencję pt.   „Polskie rolnictwo XXI wieku – jak budować przewagę konkurencyjną?”   13 listopada 2014 r., godz. 10:00   Sektor rolno-spożywczy pozostaje filarem polskiej gospodarki i jest jednym...
Opublikowany: 13.11.2014 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: konferencja,

Salama da sugo włączone do rejestru chronionych oznaczeń geogr...

W dn. 4 listopada br. w Dzienniku Urzędowym UE ukazało się rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) nr 1173/2014 wpisujące do rejestru chronionych oznaczeń geograficznych (ChOG) nazwę włoskiego salami – Salama da sugo, informuje FAMMU/FAPPA. Produkt jest wytwarzany z miesza...
Opublikowany: 13.11.2014 Kategorie: Wiadomości, Etykiety: wieprzowina, mięso, mięso wieprzowe,

Spożycie mięsa i przetworów mięsnych w latach 2011-2014 - rapo...

SPOŻYCIE MIĘSA I WĘDLIN W LATACH 2011 – 2014   I.                   ROK 2011 W 2011 roku najchętniej spożywane było mięso wieprzowe – 42, 6 kgna 1 mieszkańca, nast...

Rosja chce być samowystarczalna? Zwiększa produkcję wieprzowin...

Według danych rosyjskiego ministerstwa rolnictwa, produkcja żywca wieprzowego w Rosji w ciągu pierwszych dziewięciu miesięcy 2014 r. przekroczyła 2,6 mln ton i była o 6,4% wyższa niż w tym samym okresie 2013 r, informuje FAMMU/FAPPA. Gospodarstwa wielkotowarowe zanotowały 12% w...
Opublikowany: 12.11.2014 Kategorie: Wiadomości, Etykiety: wieprzowina, mięso, drób, mięso wieprzowe, mięso drobiowe, producent świń,

Spadają ceny skupu żywca rzeźnego oraz cen zbytu tusz

TENDENCJE CENOWE według Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej MRiRW   W ostatnim tygodniu października br. na krajowym rynku przeważały spadki cen skupu żywca rzeźnego oraz cen zbytu tusz.   Ceny skupu żywca   Według Zintegrowanego...

Memorandum o współpracy w dziedzinie weterynarii - współpraca ...

W trakcie wizyty delegacji Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi pod przewodnictwem pana Marka Sawickiego, Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w Republice Kazachstanu w dniu 6 listopada 2014 r., informuje Główny Inspektorat Weterynarii. Zastępca Głównego Le...

Podwojono białoruskie kwoty importowe na wieprzowinę i drób

W dn. 14 października br. Euroazjatycka Komisja Gospodarcza (EKG) opublikowała decyzję nr 189 w sprawie zmian w wykazie towarów podlegających przepisom z zakresu kontyngentów importowych na 2014 r. oraz wolumenu ich importu na terytorium Unii Celnej (Rosja, Kazach...
Opublikowany: 10.11.2014 Kategorie: Wiadomości, Etykiety: wieprzowina, mięso, drób, mięso wieprzowe, mięso drobiowe, producent świń,

Podjęto kolejne działania mające na celu ograniczenie rozprzes...

Podsekretarz stanu Tadeusz Nalewajk uczestniczył dziś we wspólnej konferencji prasowej z ministrem środowiska Maciejem Grabowskim. Głównym tematem były zagadnienia związane z ograniczeniem populacji dzików na Podlasiu, informuje Ministerstwo Rolnictwa i R...

Unia Europejska proponuje wsparcie byłym pracownikom francuski...

Komisja Europejska zaproponowała, aby przeznaczyć 918 tys. EUR z Europejskiego Funduszu Dostosowania do Globalizacji (EFG) na wsparcie 760 byłych pracowników rzeźni i przetwórni wieprzowiny – GAD we Francji, informuje FAMMU/FAPPA. Bretońska firma przeszła w ...
Opublikowany: 07.11.2014 Kategorie: Wiadomości, Etykiety: wieprzowina, mięso, mięso wieprzowe, producent świń,

Krajowa Izba Gospodarcza zaprasza na konferencję "Polskie roln...

  zaprasza na   konferencję pt.   „Polskie rolnictwo XXI wieku – jak budować przewagę konkurencyjną?”   13 listopada 2014 r., godz. 10:00   Sektor rolno-spożywczy pozostaje filarem polskiej gospodarki i jest jednym...
Opublikowany: 07.11.2014 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: konferencja,

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.