FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Wiadomości

Tuszki kurcząt i indyków – średnia cena zbytu

Tuszki kurcząt zakłady drobiarskie sprzedawały przeciętnie po 5,06 zł/kg, o 5% taniej niż tydzień wcześniej i niż przed miesiącem oraz o 6% taniej niż przed rokiem.  Za tuszki indyków średnio uzyskiwano 9,44 zł/kg, o 12% więcej niż w poprzednim tygodniu, o 13% wię...
Opublikowany: 13.04.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety:

Krajowe ceny skupu żywca wołowego

Krajowe ceny skupu żywca wołowego po czterech tygodniach spadku, w ostatnim tygodniu marca br. nieco (o 0,6%) wzrosły. W dniach 27.03 – 2.04.2017 r. za żywiec wołowy ubojnie płaciły przeciętnie 6,24 zł/kg wobec 6,20 zł/kg w poprzednim tygodniu i 6,35 zł/kg przed miesiącem...
Opublikowany: 13.04.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety:

Średnia cena drobiu w dniach 27.03 – 2.04.2017 r.

Średnia cena zakupu kurcząt brojlerów od trzech tygodni utrzymuje się na tym samym poziomie wynoszącym 3,41 zł/kg. W odniesieniu do notowań sprzed miesiąca i sprzed roku cena kurcząt w ostatnim tygodniu marca była odpowiednio o 3% i o 0,4% wyższa. Od stycznia br. powo...
Opublikowany: 12.04.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: drób, indyk,

Żywiec wieprzowy - średnia cena w UE

Żywiec wieprzowy drożeje również w większości krajów Unii Europejskiej. W dniach 27.03 – 2.04.2017 r. za świnie rzeźne klasy E średnio w UE płacono 161,75 EUR/100 kg masy poubojowej schłodzonej, o 2,5% więcej niż w poprzednim tygodniu i o 6% więcej niż przed...
Opublikowany: 12.04.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: wieprzowina,

Wzrost ceny żywca wieprzowego w krajowym skupie

W marcu w krajowym skupie notowano wzrost ceny żywca wieprzowego. W dniach 27.03 – 2.04.2017 r. zakłady mięsne objęte monitoringiem Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej MRiRW trzodę chlewną kupowały przeciętnie po 5,21 zł/kg, o 4% drożej niż w poprzednim t...
Opublikowany: 12.04.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: wieprzowina,

Wielkanocny kiermasz

Przed gmachem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi od wczoraj do czwartku (11-13 kwietnia) królują polskie smaki. Na specjalnie przygotowanych straganach można kupić między innymi tradycyjne wędliny, sery, ciasta i inne wypieki, miody, przetwory i soki, a także wyro...
Opublikowany: 12.04.2017 Kategorie: Wydarzenia, Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: wędliny,

Krajowe ceny prosiąt w dniach 27.03 – 2.04.2017 r.

Na krajowych targowiskach ceny prosiąt utrzymują się na poziomie znacznie wyższym niż przed rokiem. W dniach 27.03–2.04.2017 r. za jedno prosię przeciętnie płacono 191 zł, o 7% więcej niż w poprzednim tygodniu oraz o 8% więcej niż przed miesiącem. W odniesieniu do notowa...
Opublikowany: 11.04.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety: wieprzowina,

Przyznanie pomocy dla przetwórców z sektora rolno-spożywczego...

Od 10 kwietnia do 9 maja 2017 r. Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa przyjmuje wnioski o przyznanie pomocy finansowej w ramach poddziałania "Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi i ich rozwój". O do...
Opublikowany: 11.04.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety:

Konferencja w Weronie

Minister rolnictwa i rozwoju wsi Krzysztof Jurgiel 8 kwietnia uczestniczył w konferencji pt. „Sześćdziesiąt lat Europy, sześćdziesiąt lat Wspólnej Polityki Rolnej. Europejskie rolnictwo – od korzeni do przyszłości”, która odbyła się w Weronie.&nb...
Opublikowany: 11.04.2017 Kategorie: Wiadomości, Z kraju i ze świata / te kategorie łączą się/, Etykiety:

Mięsne święta, czyli o kondycji branży mięsnej

O kondycji i znaczeniu branży mięsnej w Polsce dyskutowano wczoraj (11 kwietnia br.) w Warszawie podczas spotkania zorganizowanego przez organizacje branżowe hodowców i przetwórców mięsa. Dyskusja przebiegała pod hasłem: „Wieprzowina i wołowina na wie...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.