Wiadomości/Wiadomości handel i gastronomia - Strona 125 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Wiadomości handel i gastronomia

Stabilny poziom eksportu jagnięciny z Australii

W roku gospodarczym 2015/2016 Australia wyeksportowała łącznie 241,9 tys. ton mięsa jagnięcego, tj. relatywnie tyle samo, co przed rokiem. Struktura towarowa wywozu nie zmieniła się zbyt wiele. Eksport chłodzonego mięsa wzrósł o 3% do 101,3 tys. ton, natomiast sprzedaż m...

Spadek eksportu baraniny z Australii

W roku gospodarczym 2015/2016 Australijczycy wyeksportowali 147,9 tys. ton mięsa baraniego, tj. 13% mniej niż w roku gospodarczym 2014/2015. W strukturze towarowej eksportu dominowało mięso mrożone, którego wywieziono 142,3 tys. ton, tj. o 15% mniej niż przed rokiem. Wy...

Handel drobiem UE z krajami trzecimi

W okresie styczeń–kwiecień 2016 r. z UE wywieziono (w ekwiwalencie tuszek) 504 tys. ton produktów drobiowych, o 8% więcej niż w tym samym okresie roku poprzedniego. Najwięcej drobiu wysłano z UE: do RPA (16% unijnego eksportu, o 60% więcej niż przed rokiem), Benin...

Handel wieprzowiną UE z krajami trzecimi

W okresie styczeń–kwiecień 2016 r. unijny eksport asortymentu wieprzowego (w ekwiwalencie tusz) osiągnął poziom 1,3 mln ton i był o 35% większy niż w tym samym okresie 2015 r. Najwięcej wieprzowiny wyeksportowano z UE do Azji Południowo-Wschodniej: Chin (44% eksportu...

Stan pogłowia trzody chlewnej w Niemczech najniższy od 5 lat

Wstępne wyniki spisu pogłowia z maja br. pokazują, że liczebność stada trzody chlewnej w Niemczech obniżyła się w skali roku o blisko 4% do ok. 27 mln szt. Jest to najniższy stan pogłowia od 5 lat. Spadki zanotowano we wszystkich kategoriach tych zwierząt, a największy miał mie...

Średnia cena zakupu kurcząt brojlerów i indyków

W dniach 11–17.07.2016 r. zakłady drobiarskie za kurczęta brojlery płaciły przeciętnie 3,53 zł/kg, o 2% więcej niż w poprzednim tygodniu i o 3% więcej niż przed miesiącem. Indyki skupowano po 4,99 zł/kg, o 1% taniej niż tydzień wcześniej i o 4% taniej niż przed miesiącem...

Nieznaczny spadek cen bydła rzeźnego R3 w dniach 11–17.07.2016...

Przeciętna unijna cena bydła rzeźnego klasy R3 wyniosła 356,04 EUR za 100 kg masy poubojowej schłodzonej i była nieznacznie (o 0,1%) niższa niż tydzień wcześniej, o 2% niższa niż przed miesiącem oraz o 7% niższa niż przed rokiem. W naszym kraju w przeliczeniu na walutę unijn...

Krajowe ceny skupu żywca wołowego w połowie lipca

Krajowe ceny skupu żywca wołowego od połowy czerwca br. wykazują tendencję spadkową. W dniach 11–17.07.2016 r. za bydło (według danych ZSRIR MRiRW) płacono średnio 5,99 zł/kg, o 2% mniej niż w poprzednim tygodniu i o 5% mniej niż przed miesiącem, ale o 3% więcej niż w por...

Ciągły wzrost trzody chlewnej w drugim tygodniu lipca 2016 r....

Od drugiej połowy kwietnia br. notowany jest nieprzerwany wzrost cen trzody chlewnej. W dniach 11–17.07.2016 r. w UE świnie rzeźne klasy E (według Komisji Europejskiej) kupowano przeciętnie po 161,56 EUR za 100 kg masy poubojowej schłodzonej, o 0,5% drożej niż tydzień wcz...

Obserwatorium rynku mięsa uruchomione w połowie lipca

Unijny komisarz ds. rolnictwa Phil Hogan poinformował o uruchomieniu nowego obserwatorium rynku mięsa w UE, którego celem jest poprawa przejrzystości na rynkach wieprzowiny, wołowiny i cielęciny. Komisja Europejska ma nadzieję, że obserwatorium pomoże przedsiębiorcom lep...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.