Wiadomości/Wiadomości handel i gastronomia - Strona 135 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Wiadomości handel i gastronomia

Ceny bydła na rynku unijnym w pierwszym tygodniu kwietnia

Na rynku UE ceny bydła spadły. Średnia unijna cena bydła rzeźnego klasy R3 ukształtowała się na poziomie 368,68 EUR za 100 kg masy poubojowej schłodzonej, o 1% niższym niż tydzień wcześniej i o 5% niższym niż przed rokiem. W Polsce w przeliczeniu na walutę unijną bydło rzeźn...
Opublikowany: 21.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Irlandia poniesie straty po wystąpieniu Wielkiej Brytanii z UE...

Wystąpienie Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej (Brexit) może mieć szczególnie negatywny wpływ na irlandzki przemysł spożywczy, w tym przede wszystkim na sektor mięsny. Irlandia, jako jedyny kraj z Unii, posiadająca wspólną granicę z Wielką Brytanią, boi się po...

Krajowe ceny żywca wołowego w dniach 4-10.04.2016 r.

Krajowe ceny bydła uległy niewielkiemu obniżeniu. W dniach 4–10.04.2016 r. za żywiec wołowy (według danych ZSRIR MRiRW) płacono przeciętnie 6,12 zł/kg wobec 6,13 zł/kg w poprzednim tygodniu i miesiąc wcześniej. W porównaniu z cenami sprzed roku żywiec wołowy był je...
Opublikowany: 20.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Spadek ceny trzody chlewnej w krajach UE w pierwszym tygodniu ...

W pierwszym tygodniu kwietnia na rynku unijnym za świnie rzeźne klasy E (według Komisji Europejskiej) płacono średnio po 127,45 EUR/100 kg masy poubojowej schłodzonej, o 1% mniej niż w poprzednim tygodniu i o 10% mniej niż przed rokiem. Krajowa cena trzody chlewnej klasy E wy...

Cena skupu żywca wieprzowego w okresie 4.04-10.04.2016 r.

W dniach 4–10.04.2016 r. zakłady mięsne skupowały żywiec wieprzowy przeciętnie po 4,12 zł/kg, o około 2% taniej niż tydzień wcześniej i niż na początku marca br. Żywiec wieprzowy był także o 6% tańszy niż w porównywalnym okresie 2015 r.   Źródło: A...
Opublikowany: 20.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Trzy nowe smaki pasztetu firmy Profi

W marcu br. firma Profi poszerzyła gamę Wielkopolskich pasztetów o trzy nowe smaki: z czarnuszką, z chrzanem, oraz oliwkami i kaparami. Znany i popularny w kraju i za granicą pasztet powstaje w oparciu o tradycyjne receptury, z użyciem polskich składników wysoki...
Opublikowany: 19.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Sprzedaż tuszek indyczych i tuszek z kurcząt w dniach 28.03 – ...

Tuszki kurcząt zbywano przeciętnie po 5,40 zł/kg, o 1% taniej niż w poprzednim tygodniu, ale o 1% drożej niż przed miesiącem. Cena zbytu tuszek kurcząt była zbliżona do notowanej rok wcześniej. Po znaczącym wzroście w tygodniu przedświątecznym, po świętach ceny tuszek indyczy...
Opublikowany: 19.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Kompensowane ćwierćtusze wołowe – średnia cena

W dniach 28.03 – 3.04.2016 r. kompensowane ćwierćtusze wołowe sprzedawano średnio po 12,29 zł/kg, o 1% taniej niż tydzień wcześniej i o 3% taniej niż przed miesiącem. Jednak ćwierci wołowe były o 2% droższe niż w analogicznym okresie 2015 r.   Źródło: ARR...
Opublikowany: 19.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Krajowa cena zbytu półtusz wieprzowych

Na przełomie marca i kwietnia 2016 r. obniżeniu uległy krajowe ceny zbytu mięsa. Półtusze wieprzowe sprzedawano przeciętnie po 6,25 zł/kg, o 1,5% taniej niż w poprzednim tygodniu. Cena zbytu półtusz była o 6% wyższa niż miesiąc wcześniej, ale o 3% niższa niż przed...
Opublikowany: 19.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Ceny prosiąt rosną

Od początku lutego br. w Polsce ceny prosiąt rosną. W dniach 28.03 – 3.04.2016 r. na krajowych targowiskach za 1 prosię płacono przeciętnie niecałe 146 zł, o 2,5% więcej niż w poprzednim tygodniu i o 5% więcej niż przed miesiącem. Prosięta były jednak o 9% tańsze niż w p...
Opublikowany: 18.04.2016 Kategorie: Wiadomości, Wiadomości handel i gastronomia, Etykiety:

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.