FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: wieprzowina

Wędliny - Masarnia Zofia Zawrot 20 lat na rynku

Od 20 lat staramy się sprostać oczekiwaniom i gustom naszych klientów. Tę długą obecność na rynku, zawdzięczamy ogromnemu zapałowi, determinacji oraz pracy całego zespołu  firmy „Mięso i Wędliny Zofia Zawrot”. Początki były trudne i skromne, jeden ...

Wędliny z Masarni Brzozie - Szynka gotowana, Kiełbasa podwawel...

Wędliny to jeden z najważniejszych składników pokarmowych najczęściej spożywanych przez Polaków. Tradycja spożywania wędlin istnieje od pokoleń. Stanowią bazę do przystawek, dodatek do wielu dań. Kupując wędliny w sklepie mięsnym zwracamy uwagę na wiele czyn...

Szynka swojska wędzona i inne produkty - firmy Mościbrody nag...

Konsumenci kupują produkty sprawdzone, polecane przez innych. Program PDŻ - Poznaj Dobrą Żywność jest wskazówką i informacją, które produkty warto spożywać. Znak jest przyznawany wyrobom, które spełniają rygorystyczne kryteria, opracowane przez Kolegi...

Kiełbasa Wianuszek Dobrosławów - nagrodzona Złotym Medalem MTP...

Wędliny Zakładów Mięsnych Dobrosławów cechują się niebywałymi walorami smakowymi. Wyroby mięsne doceniły jury tegorocznych targów Polagra Food 2012 przyznając Złoty Medal MTP dla Kiełbasy „Wianuszek”. Ten regionalny specjał przygotowany je...

Szynka z wędzarni Skiba i inne produkty nagrodzone

W ramach przeprowadzonego w listopadzie XXXVIII Konkursu "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" -Jesień 2012 wyłoniono najlepsze produkty mięsne pod względem jakościowym i wyróżniono najlepszych producentów w Polsce. Od lat konkurs pro...

Śląski Znak Jakości w branży spożywczej dla Zakładu Mięsnego „...

Zakład Mięsny Poliwczak został laureatem tegorocznego konkursu Śląski Znak Jakości w branży spożywczej. Został wybrany spośród dziewięciu podmiotów ubiegających się o ten tytuł. Kapituła konkursu wyłoniła wyroby spożywcze o szczególnie wysokiej jako...

Kiełbasa tradycyjna, czyli Kiełbasa mysłowicka krucha- śląskie...

    Kiełbasa była od czasów najdawniejszych przysmakiem polskim. Częstując gości, od niej rozpoczynano śniadania i obiady. Gdy za czasów saskich kuchnia polska stała się więcej wykwintną, powiadano, że dobry szlachecki kucharz powinien był umie...

Zdrowe parówki dla dzieci- bez glutaminianu i fosforanów Skiba...

Parówki występują w wielu odmianach i smakach. Dzieciom na ogół smakują miękkie wędliny, dlatego parówki to ich ulubione danie. Dorośli chętnie jadają takie kiełbasy, jako składnik pożywnych dań lub jako przekąska dla osób będących w ciągłym ru...

Zupa gulaszowa- danie gotowe Konarczak

Promocja polskiego mięsa to cel dwudniowego festiwalu kulinarnego pod nazwą „Świętomięs Polski”, który odbył się 8 i 9 września  w Parku Śląskim w Chorzowie. Impreza finansowana z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego, Wieprzowego i Wołowego...

Metka wędzona Poliwczak nagrodzona znakiem Doceń Polskie

Zakład mięsny „Poliwczak”  Sp J. Celina Poliwczak, Piotr Poliwczak  oferuje produkty z wyższej i średniej półki. Klienci firmy to koneserzy, poszukiwacze nietypowych smaków, otwarci na nowości, ale jednocześnie ceniący tradycję, chcący ...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Ostatnia