FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: wieprzowina

Szynka z wędzarni Skiba i inne produkty nagrodzone

W ramach przeprowadzonego w listopadzie XXXVIII Konkursu "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" -Jesień 2012 wyłoniono najlepsze produkty mięsne pod względem jakościowym i wyróżniono najlepszych producentów w Polsce. Od lat konkurs pro...

Śląski Znak Jakości w branży spożywczej dla Zakładu Mięsnego „...

Zakład Mięsny Poliwczak został laureatem tegorocznego konkursu Śląski Znak Jakości w branży spożywczej. Został wybrany spośród dziewięciu podmiotów ubiegających się o ten tytuł. Kapituła konkursu wyłoniła wyroby spożywcze o szczególnie wysokiej jako...

Kiełbasa tradycyjna, czyli Kiełbasa mysłowicka krucha- śląskie...

    Kiełbasa była od czasów najdawniejszych przysmakiem polskim. Częstując gości, od niej rozpoczynano śniadania i obiady. Gdy za czasów saskich kuchnia polska stała się więcej wykwintną, powiadano, że dobry szlachecki kucharz powinien był umie...

Zdrowe parówki dla dzieci- bez glutaminianu i fosforanów Skiba...

Parówki występują w wielu odmianach i smakach. Dzieciom na ogół smakują miękkie wędliny, dlatego parówki to ich ulubione danie. Dorośli chętnie jadają takie kiełbasy, jako składnik pożywnych dań lub jako przekąska dla osób będących w ciągłym ru...

Zupa gulaszowa- danie gotowe Konarczak

Promocja polskiego mięsa to cel dwudniowego festiwalu kulinarnego pod nazwą „Świętomięs Polski”, który odbył się 8 i 9 września  w Parku Śląskim w Chorzowie. Impreza finansowana z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego, Wieprzowego i Wołowego...

Metka wędzona Poliwczak nagrodzona znakiem Doceń Polskie

Zakład mięsny „Poliwczak”  Sp J. Celina Poliwczak, Piotr Poliwczak  oferuje produkty z wyższej i średniej półki. Klienci firmy to koneserzy, poszukiwacze nietypowych smaków, otwarci na nowości, ale jednocześnie ceniący tradycję, chcący ...

Wyborne parówki i kiełbasa z fileta dla smakoszy od Matthias

Dlaczego kochamy parówki? Powodów jest wiele. Po pierwsze to jedzenie uniwersalne – łatwo je łączyć z różnymi przysmakami i daniami, a także podać do zjedzenia każdemu niezależnie od wieku. Po drugie są szybkie do przyrządzenia – nie ważne czy m...

Mięso wieprzowe dla gastronomii i dla przetwórstwa mięsnego, ś...

Szeroki asortyment mięs wieprzowych dla gastronomii, do produkcji wyrobów wędliniarskich oraz dla sklepów mięsnych  do sprzedaży detalicznej posiada w swojej ofercie Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „ARAD” z Katowic. Dynamiczne i rozwijające s...

Mięso wieprzowe do produkcji wędlin- województwo mazowieckie...

Duża część zakładów mięsnych produkujących wędliny posiadają ubojnie i rozbiór mięsa  na własne potrzeby. Jednak kiedy mięso z rozbioru nie zaspakaja potrzeb bieżącej produkcji istnieje konieczność dokupienia elementów mięsnych. Najczęściej zamawi...

Wędliny Biesiada Polska- szlachecki smak Hańderka

Wędliny marki Biesiada Polska firmy Hańderek to nawiązanie do szlacheckiej, prawdziwej polskiej gościnności. Produkty naturalne są ręcznie przygotowywane i przewiązane sznurkiem. Precyzja wykonania i dbałość o najmniejszy szczegół w procesie produkcji daje wyraz w ...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Ostatnia