Artykuły w kategorii: wieprzowina
Wędliny marki Biesiada Polska firmy HAŃDEREK to nawiązanie do szlacheckiej, prawdziwej polskiej gościnności. Produkty naturalne są ręcznie przygotowywane i przewiązane sznurkiem. Precyzja wykonania i dbałość o najmniejszy szczegół w procesie produkcji daje wyr...
Salami to wędlina, która cieszy się ogromną popularnością i uznaniem na całym świecie. Początkowo była wyłącznie włoskim przysmakiem, teraz aktualnie jest jednym z najczęściej kupowanych wyrobów mięsnych. Wędlina typowana przez ekspertów jako „suro...
Opublikowany: 06.07.2012
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
Nowości produktowe w branży mięsnej,
wędliny,
wieprzowina,
opolskie,
Etykiety:
wędliny,
Kupuj kliencie - chciało by się rzec widząc aktywność speców od reklamy. Ta spontaniczna przestroga szczególnie staje się zasadna w przypadku kupowania żywności na codzienny stół. Owszem ładnie zapakowane makarony, czy inne proste produkty jak cuki...
Opublikowany: 13.06.2012
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne,
wieprzowina,
małopolskie,
Etykiety:
kiełbasa,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
Jakość, szlachetność wyrobów i tradycja, to wartości na które kładą nacisk właściciele Zakładów Mięsnych Berger z Rydułtowów. Dążenia właścicieli są widoczne w proponowanych produktach. Szynki, wędzonki, wyroby szynkowe, wędliny homogenizowane, ki...
Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „ARAD”, działające obecnie jako Spółka Jawna, powstała w Polsce w 1993 roku (województwo śląskie). W wyniku dynamicznego rozwoju, obecnie prowadzi pełną i szeroką działalność w zakresie ...
Opublikowany: 27.03.2012
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
cielęcina,
drób - kurczęta,
wieprzowina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
Etykiety:
mięso,
rozbiory mięsa,
Na rynku produktów wędliniarskich pojawiły się nowości produktowe z Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Hańderek. Z DYMNEJ CHATY to nazwa nowej linii wędlin, w skład której wchodzi:
Polędwica dymiona Z Dymnej Chaty
Szynka dymiona Z Dymnej Chaty
Szy...
Wielkimi krokami zbliża się czas świąteczny, kiedy całą rodziną usiądziemy przy pięknie nakrytym białym obrusem stole, słuchając kolęd i zachwycając się widokiem przystrojonej choinki.
Jest to czas zadumy, rodzinnych spotkań, prezentów i wspólnego śpiew...
Produkcja mięsa drobiowego rośnie w skali światowej i w tym roku przekroczy 100 mln ton a tym samym poziom produkcji z roku 2010- podają analitycy BGŻ. Mięso z kurczaka to jedno z najpopularniejszych rodzajów mięs drobiowych spożywanych w wielu krajach i kulturach.
...
We współczesnym, zabieganym świecie coraz ważniejsza jest prostota oraz wygoda. Cenną wartością stała się możliwość łatwego i szybkiego przygotowania smacznego posiłku zarówno na zimno jak i na ciepło. Takimi właśnie przesłankami – które mają na celu ...
Kiełbasa była od czasów najdawniejszych przysmakiem polskim. Częstując gości, od niej rozpoczynano śniadania i obiady. Gdy za czasów saskich kuchnia polska stała się więcej wykwintną, powiadano, że dobry szlachecki kucharz powinien był umieć przyrzą- dzać kiełb...