FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: wieprzowina

Półtusze wieprzowe łódzkie - Producent Maciejek

„Rozpoczynając działalność, postawiłem sobie za cel produkcję wysokiej jakości produktu, dostarczanego do klienta zawsze na czas. To była dobra strategia” – mówi Roman Maciejek, właściciel Ubojni Trzody Chlewnej i Bydła Maciejek. - Istnieją Państw...
Opublikowany: 25.08.2017 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Półtusze wieprzowe wielkopolskie - rozmowa z Piotrem Jaślikows...

Według Biura Analiz i Programowania ARR w 2017 roku dynamicznie rośnie eksport wyrobów wieprzowych w Polsce. W okresie od stycznie do kwietnia obecnego roku z kraju wywieziono 248 tys. ton żywca, mięsa, przetworów i tłuszczów wieprzowych, co stanowi o 11...
Opublikowany: 07.08.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

Grill z PCD Salami

Sezon grillowy osiągnął swój szczyt – młodzi, starsi, znajomi, przyjaciele, rodziny z dziećmi spędzają czas m.in. na odpoczynku przy akompaniamencie wyborowych produktów grillowych. Spędzając ciepłe dni w plenerze, niejedna osoba marzy, by zjeść dobry, ci...
Opublikowany: 03.07.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, drób - kurczęta, wieprzowina, Etykiety:

Kiełbasa szaszłykowa z aromatem papryki i cebulki – nowość od ...

Kiełbasy, kaszanki, różnego rodzaju mięsa – to wszystko znajduje się w grillowej ofercie sklepów i hurtowni. Niemal każdy właściciel zaopatruje się w tego typu asortyment. Warto jednak urozmaicić tą ofertę i szukać nowości, które zaciekawią Konsume...
Opublikowany: 03.07.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Żeberka wędzone dla gastronomii i nie tylko

Tradycyjne polskie potrawy takie jak bigos czy kwaśnica wymagają dodania tzw. porządnej wkładki mięsnej, aby ich smak i aromat był wyrazisty. Szefowie kuchni przyrządzają potrawy z myślą o tym, aby zachwycić niejednego smakosza, więc danie powinno być przygotowywane z najlep...
Opublikowany: 06.06.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Gulasz, pasztet i parówki od ZPM Matthias nagrodzone

Dnia 18 maja 2017 r. w Warszawie odbył się XLVII Konkurs Wędlin pod tytułem „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2017. Organizatorem konkursu był Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, natomiast pat...

Boczek surowy wieprzowy - producent mazowieckie

Wieprzowina to mięso wszystkim znane i przez wszystkich lubiane. Po odpowiednim przyrządzeniu można z niej przygotować wiele ciekawych potraw. Jednym z elementów wieprzowych jest boczek. Można go grillować, dusić i gotować. Oprócz kulinarnego zastosowania, świe...

Szynka wieprzowa wędzona - producent śląskie

Szyneczka śląska… wyrazisty śląski smak Od dawna produkty regionalne cieszą się uznaniem szerokiego grona smakoszy, ceniących walory najwyższej jakości mięsa. Niewątpliwie produktem, który zaspokoi podniebienia nawet najbardziej wymagających konsumentó...

Kiełbasa dojrzewająca – 100% mięsa wieprzowego

Szynki i kiełbasy dojrzewające znajdują coraz szersze grono odbiorców wśród polskiej społeczności. Swój specyficzny smak zawdzięczają procesowi produkcji, w którym wykorzystuje się kultury bakterii odpowiedzialne za dojrzewanie wędlin. Kiełbasa ...

Karnawałowe przekąski z wędlinami Hańderek

Karnawał bez nich nie byłby tak huczny. Możliwe, że były również mniej smaczny lub wręcz nieapetyczny. Przekąski, zakąski, przegryzki, to one są ważnym punktem karnawałowych spotkań. Pomysłów i przepisów na ich przygotowanie jest kilka, ale ich liczba ci...
Opublikowany: 03.02.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wędliny,

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.