Artykuły w kategorii: wieprzowina
ZADBAJ O BEZPIECZEŃSTWO
Państwowa Inspekcja Pracy prowadzi kampanię „Dobry przepis na bezpieczeństwo”, w ramach której oferuje możliwość uczestnictwa w bezpłatnym programie prewencyjnym skierowanym do branży przetwórstwa mięsa. Już o...
Opublikowany: 14.10.2019
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
dziczyzna,
gęś,
indyk,
inne,
jagnięcina,
kaczka,
królik,
strusina,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
Naturalnie na śniadanie
Dobrze skomponowane śniadanie to klucz do dobrego samopoczucia. Każdy zdrowy posiłek odżywia ciało, stymuluje metabolizm i zwiększa odporność. Bez drugiego śniadanie nie będziemy mogli skoncentrować się w pracy czy w szkole. Nasz mózg potrzeb...
Według KOWR handel wieprzowiną Unii Europejskiej z krajami trzecimi w 2019 r. rośnie. Powodem jest zwiększony popyt na wieprzowinę ze strony Chin, które ograniczają pogłowie świń w związku z postępującą chorobą ASF. W okresie styczeń–kwiecień 2019...
Handel mięsem dzisiaj to zupełnie inna „bajka” niż jeszcze kilka lat temu. Stale rosnące wymagania klientów i certyfikacja potwierdzająca najwyższe standardy, powodują, że o sukcesie decydują takie aspekty jak wysoka jakość, terminowa i bezpieczna dostawa,...
Kolejna dobra wiadomość dla mięsożerców!
Linia produktów GOTOWE DO PIECZENIA marki Skiba ma dobrą passę i udowadnia, że można przygotować produkty z najwyższej półki, które są smaczne i jednocześnie wygodne dla konsumentów. Otrzy...
Zapewnienie zwierzętom hodowlanym prawa do prawidłowej żywności i wody leży w fundamentalnym interesie każdego hodowcy. To nie tylko kwestia etyki, ale kluczowy z czynników sukcesu w hodowli.
Obecnie utrzymywane w Polsce genotypy wymagają pasz początkowych o zawa...
Zakłady Mięsne SKIBA zostały zwycięzcą w kategorii „Artykuły spożywcze / producenci żywności” w konkursie organizowanym przez „Dziennik Bałtycki". Kapituła przyznająca nagrody składała się z przedstawicieli świata biznesu, instytucji branżowych, urzędu...
Pozyskanie stałych klientów w sklepie mięsnym, na stoisku mięsnym to duże wyzwanie.
Mięso wieprzowe to jeden z najczęściej kupowanych produktów do przygotowania dań obiadowych m.in.: pieczeni, gulaszy, kotletów. Kupując mięso, największą uwagę zwraca s...
Sezon grillowy otwarty!
Kiełbasa wieprzowa to obecnie jeden z najpopularniejszy produktów na grilla. Wybierana najczęściej przez Polaków ze względu na smak, wygodę i dostępność w niemal każdym sklepie.
Czy każda kiełbasa nadaje się na grilla?&...
Od wielu lat rynek polski zalewany jest mięsem z krajów unijnych. Jednak producenci wędlin zdają sobie sprawę, że właściwy dobór półtuszy to klucz do smacznych wyrobów. Tuczniki z polskich hodowli, karmione i chowane w sposób naturalny, w&n...