FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: wieprzowina

Kiełbasa swojska - małopolskie smakołyki na Wielkanoc

W koszyczku i na wielkanocnym stole nie może zabraknąć kilku tradycyjnych potraw i przysmaków. Jednym z nich jest kiełbasa, którą serwuje się na różne sposoby. Jednak, aby każda z przygotowanych potraw miała odpowiedni smak, jakość kiełbasy ma ogrom...

Staropolskie wyroby... z tęsknoty za tradycją

  Masarnia „Staropolska Strzecha” to firma czerpiąca z najlepszych zwyczajów polskiej kuchni. Powstała z miłości do tradycji wędliniarskich, kultywowanych w rodzinie założycieli od pokoleń. Zbiory receptur wywodzące się z poc...

Półtusze wieprzowe- producent polskiego mięsa z mazowieckiego...

Półtusze wieprzowe w polskim przetwórstwie mięsnym wykorzystywanie są do produkcji, wędzonek, kiełbas, podrobów.  Z rozbioru półtuszy produkuje się także świeże elementy mięsa takie jak szynka, schab, łopatka, karczek - sprzedawane w sklepach...

Kiełbasa biała parzona oraz Szynka z dymnej chaty - Hańderek...

    Nadchodzące Święta Wielkiej Nocy, to czas biesiadowania przy suto zastawionym stole. Naturalnie wędzone wędliny, zawierające tylko mięso, to rarytasy którymi pragniemy ugościć naszych bliskich. Jak w gąszczu półek i mnogości dostępnych prod...

Producent mięsa wieprzowego łodzkie

Mięso wieprzowe to nieoceniony składnik wielu przetworów mięsnych- kiełbas, szynek, wyrobów podrobowych. W kuchni polskiej jest często wykorzystywane w gastronomii jako element dań obiadowych. Firma Unipol Plus, znajdująca się na terenie województwa ł...

Boczek Dymiony i Kiełbasa Herbowa uhonorowane godłem "Doceń Po...

    Docenione, bo tradycyjne i polskie   Znakomite produkty z założenia bronią się same, głównie swoim smakiem. Często jednak trudno pyszne wędliny odnaleźć w gąszczu sklepowych półek. Między innymi z tego też powodu, aby móc sz...

Mięso wołowe w elementach, łódzkie - propozycja ZPM "Rzeźnik"...

    Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Rzeźnik” jest firmą rodzinną z wieloletnim doświadczeniem w branży mięsnej. W zakresie działalności zakładu znajduje się skup, ubój i przetwórstwo żywca wołowego i wieprzowego, roz...

Półtusze wieprzowe klasy S i E - najwyższa jakość od polskich ...

    Ubojnia Zwierząt Rzeźnych Agnieszka Mielczarek pojawiła się na polskim rynku w 1997 roku i szybko znalazła się w gronie lokalnych pionierów. Bogata oferta wysokojakościowych półtusz wieprzowych, ćwierci wołowych, a także tusz cielęcych to t...

Kiełbasa biała królewska oraz Szynka własnego wyrobu - laureac...

    Peklimar laureatem XIV certyfikacji programu „Doceń polskie” Firma Peklimar Sp. z o.o.  jest jednym z laureatów październikowej certyfikacji żywności zorganizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjne...

Kiełbasa wiejska wędzona - swojski smak od producenta z Małopo...

Gdyby istniała ankieta dotycząca najsmaczniejszych dodatków do kanapek, niewątpliwie wędliny zajęłyby w niej dominującą pozycję. Nie ma drugiego tak popularnego produktu spożywczego. Włosi znani są z salami i szynki parmeńskiej, Hiszpani z chorizo i pata negra a Po...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Ostatnia