FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: wołowina

Mięso wołowe dla gastronomii, sklepów detalicznych i hurtowni...

Pyszny rosół na wołowinie to prawdziwy symbol polskich, tradycyjnych obiadów. Lata płyną, moda się zmienia, ale większość osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu, przyjęcia weselnego czy innej ważnej dla nas okoliczności bez rosołu. Ten z kolei, a...

Półtusze wieprzowe z Małopolski

Półtusze wieprzowe pochodzące od krajowego producenta poszczycić się mogą najwyższą jakością. Potwierdzić to mogą zarówno firmy sprzedające mięso jak i zakłady produkujące wyroby wędliniarskie, dla których świeżość oraz smak mięsa są priorytetem. Ub...

Kebab wołowy - producent MBM Meat Food mazowieckie

Kebab to najpopularniejszy fast-food obecnych czasów. Serwowany jest praktycznie w każdej restauracji, ponieważ cieszy się uznaniem wielu konsumentów na świecie i w kraju. Standardowy kebab kojarzy się ze  smaczną pitą z mięsem, różn...
Opublikowany: 25.08.2015 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, cielęcina, wołowina, Etykiety: mięso, kebab,

Wołowina nie tylko na steki z polskiego zakładu – zdrowie i ...

Dlaczego ciągle nie doceniamy mięsa wołowego? Zaskakujące jest, jak niewiele osób zdaje sobie sprawę, że wołowina jest bardzo zdrowym mięsem.  Zawiera od 7 do maksymalnie 30 procent tłuszczu, a dla porównania mięso wieprzowe może zawierać nawet 50 procent ...

Ćwierci wołowe kompensowane

  Ćwierci wołowe kompensowane to innymi słowy tusza wołowa podzielona na cztery części. Ćwierci pobawione są skóry, głowy, nóg, nerek, łoju i sprzedawane z ogonem lub bez. Ćwierci wołowe z buhajów, jałówek i krów to...
Opublikowany: 13.07.2015 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Zakłady mięsne, ubojnia, Etykiety: wołowina,

Agrofood Poland zaprasza do współpracy rzetelnych producentów...

Z Polski w styczniu 2015 r. wywieziono (w ekwiwalencie mięsa) 51 tys. ton żywca, mięsa, tłuszczów i przetworów wieprzowych, o 17% mniej niż przed rokiem. Zmalał eksport trzody chlewnej, mięsa i tłuszczów, a nieznacznie zwiększył się eksport przet...

Steki wołowe z grilla, czyli mięso na ruszt – łódzkie

Jak wiadomo, na grillu możemy upiec niemal wszystko. Najczęściej wybieramy mięso drobiowe lub wieprzowe w postaci karkówki. Warto pokusić się jednak o coś więcej i przygotować wołowinę, bo jest krucha, smaczna i zawiera dużą ilość białka oraz żelaza. Co powiecie ...

Oryginalny turecki kebab - producent NUR

Kebab jest posiłkiem szybkim i niezwykle popularnym - niemal każdy punkt gastronomiczny posiada go w swojej ofercie. Liczba lokali serwujących to pyszne danie stale wzrasta, a klientów nie brakuje. Kebab może być przygotowywany na różne sposoby, cieszy się w...

Półtusze wieprzowe – małopolskie

Półtusze wieprzowe są ważnym elementem przemysłu mięsnego ze względu na różnorodność otrzymywanych w wyniku ich rozbioru części zasadniczych, jak np.: karkówka, schab, szynka, łopatka, boczek, żeberka czy golonki. Dużą rolę odgrywa w tym ...

Mięso wieprzowe, elementy z kurczaka. Hurtownia mięsa i wędlin...

  Drobimax – kompleksowość, profesjonalizm, partnerstwo Firma handlowa Drobimax funkcjonuje na rynku od 1995 roku. Początkowo działała jako hurtownia drobiarska, jednak ze względu na rozwój działalności przedsiębiorstwo poszerzyło pole swojej aktywno...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 Ostatnia