Artykuły/Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii/wołowina - Strona 4 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: wołowina

Antrykot wołowy – jak wybrać najlepszy?

Antrykot jest mięsem otrzymywanym z części grzbietowej tuszy wołowej. Soczysty i delikatny w smaku, nadaje się do smażenia, pieczenia w całości, a także grillowania. Szefowie kuchni najczęściej przygotowują z niego steki, kotlety, zrazy, różnego rodzaju pieczenie ora...
Opublikowany: 21.10.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Rozbiór mięsa wołowego – małopolskie

Polska wołowina z własnego rozbioru Ogromny wpływ na jakość potraw przygotowywanych z wołowiny ma pochodzenie bydła. Niejednokrotnie szefowie kuchni przygotowują potrawy na bazie: antrykotu, rostbefu, rozbratla, szpondra, mostku, czy polędwicy. Jeśli prowadzisz restaurację...
Opublikowany: 14.09.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Zady wołowe - ubojnia lubelskie

Od kilku lat obserwuje się, że spożycie mięsa wołowego w Polsce jest mniejsze. Wynika to z faktu, że wołowina to jedno z droższych mięs. Posiada jednak znaczne ilości białka i składników mineralnych. Każda dbająca o renomę restauracja ma w swojej ofercie dan...
Opublikowany: 01.04.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Elementy mięsa wołowego dla gastronomii - mazowieckie

  Według oficjalnych danych spożycie wołowiny jest coraz większe. Nie zmienia to jednak faktu,  że należy stawiać na jakość mięsa. W takiej sytuacji najlepszym wyborem będą produkty od sztuk żywionych naturalnie. Dlaczego? To zdrowa żywność o doskonałych walo...
Opublikowany: 15.03.2016 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Tusze cielęce, ćwierci i ośrodki wołowe podlaskie

Ubojnia bydła ANMAR Andrzej Zalewski i Marek Ciborowski Sp. J. Wysoka jakość i pewność zdrowotna. Czyli Tusze cielęce, ćwierci wołowe i ośrodki wołowe od ANMAR-u Na słynącym z czystego powietrza, dużych połaci zielonych lasów i rolnictwa Podlasiu działa Ubojnia ...

Wołowina dojrzewająca - co to jest?

Firma Konkret Monika Strzałka Doceń wysoką jakość i polski smak! Wybierz długo dojrzewającą wołowinę od Konkretu! Firma należy do niewielkiego grona pionierów, którzy przed laty wprowadzili amerykańskie steki z polskiej długo dojrzewającej wołow...
Opublikowany: 29.12.2015 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Mięso wołowe dla gastronomii, sklepów detalicznych i hurtowni...

Pyszny rosół na wołowinie to prawdziwy symbol polskich, tradycyjnych obiadów. Lata płyną, moda się zmienia, ale większość osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu, przyjęcia weselnego czy innej ważnej dla nas okoliczności bez rosołu. Ten z kolei, a...

Półtusze wieprzowe z Małopolski

Półtusze wieprzowe pochodzące od krajowego producenta poszczycić się mogą najwyższą jakością. Potwierdzić to mogą zarówno firmy sprzedające mięso jak i zakłady produkujące wyroby wędliniarskie, dla których świeżość oraz smak mięsa są priorytetem. Ubojn...

Wołowina dojrzewająca, producent KOWALCZYK, śląskie

Dlaczego ciągle nie doceniamy mięsa wołowego? Zaskakujące jest, jak niewiele osób zdaje sobie sprawę, że wołowina jest bardzo zdrowym mięsem.  Zawiera od 7 do maksymalnie 30 procent tłuszczu, a dla porównania mięso wieprzowe może zawierać nawet 50 procent ...

Ćwierci wołowe kompensowane lubelskie

  Ćwierci wołowe kompensowane to innymi słowy tusza wołowa podzielona na cztery części. Ćwierci pobawione są skóry, głowy, nóg, nerek, łoju i sprzedawane z ogonem lub bez. Ćwierci wołowe z buhajów, jałówek i krów to...
Opublikowany: 13.07.2015 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Zakłady mięsne, ubojnia, Etykiety: wołowina,

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.