FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Zakłady mięsne

Podudzie i skrzydło z indyka bez kości i skóry- Wartex Susz

  Popularność wyrobów z indyka stale wzrasta, zwłaszcza ze względu na walory zdrowotne, gdyż zawierają  mniej tłuszczu niż np. przetwory wieprzowe. Zwiększone zainteresowanie konsumentów  tego typu wędlinami sprawia, że producenci wędlin cor...

Wybór właściwego dostawcy półtusz wieprzowych, ćwierci wołowyc...

Coraz częściej najważniejszym kryterium wyboru dostawcy mięsa jest jakość a niska cena, na szczęście, odchodzi do lamusa. Wielu producentów wędlin, handlowców i konsumentów jest dzisiaj świadomych siły, jaką daje produkt oparty na wysokiej klasie suro...

Półtusze wieprzowe mazowieckie

Polskie półtusze wieprzowe są  prawdopodobnie jednymi z najlepszych.  Charakteryzują się coraz większą mięsnością, którą doceniają zarówno zakłady zajmujące się rozbiorem, jak i producenci wyrobów z mięsa. Wieprzowina po...
Opublikowany: 24.10.2017 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, ubojnia, Etykiety:

Afrykański pomór świń (ASF) – komu najbardziej zagraża?

  Afrykański pomór świń (ASF) – komu najbardziej zagraża?   Jedynymi ludźmi, którzy ponoszą konsekwencje tej choroby, są hodowcy. Wirus ASF jest bowiem całkowicie niegroźny dla człowieka i spożycie zakażonego mięsa nie powoduje żadnych pot...
Opublikowany: 09.10.2017 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, ubojnia, Etykiety:

Pasztet z drobiem Profi - Wielkopolskie

  "Wielkopolski Pasztet z drobiem to sztandarowy produkt Profi" - mówi Piotr Szczeblowski, Dyrektor ds. Handlu.   Profi oferuje pasztety z kurczaka, ale także z kaczki, gęsi czy dziczyzny. Z jakiego rodzaju mięsa pasztety realizują w Pań...

Ćwierci wołowe

Już od 1990 roku zaopatrujemy naszych klientów w najwyższej jakości wołowinę. Jesteśmy na etapie, w którym nie musimy gonić standardów, ale sami możemy je wyznaczać - mówi Józef Plata współwaściciel firmy Mipol z ...

Szynka tradycyjna, małopolskie - Zakład Produkcji Mięsno-Wędli...

Niewątpliwym sukcesem Zakładu Produkcji Mięsno-Wędliniarskiej Marek Florczak, jest fakt, iż udało się zbudować firmę rodzinną, w której równie ważna jest jakość produktów, tradycja i zadowolenie klientów. „Dzisiejszy konsument zorientowany w...

Antybakteryjne posadzki Flowfresh w Zakładach Mięsnych w Kosow...

Flowcrete Polska, wiodący ekspert od posadzek żywicznych, dostarczył materiał i technologię do wykonania 4 000 m kw. specjalistycznych, antybakteryjnych posadzek Flowfresh HF w Zakładach Mięsnych w Kosowie Lackim. W projekcie ubojni oraz nowej chłodni przewidziano wyk...
Opublikowany: 22.08.2017 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, Etykiety:

Lampy przemysłowe led, producent ILSS- rozmowa z Przemysławem ...

"Jesteśmy firmą, która wyspecjalizowała się w produkcji spożywczej, gdzie dedykowane są lampy o wysokiej odporności na mycie ciśnieniowe i trudne warunki pracy"- mówi Przemysław Grudziński, Prezes ILSS  w rozmowie z portalem FirmyMiesne.pl ...

Joanna Walter o firmie Mawapol

„Myślę, że naszym największym atutem jest uczciwość i szacunek. Pracując, wszyscy traktujemy się jak rodzina, nasi pracownicy są z nami od kilku lat. Doświadczony zespół jest w stanie sprostać najtrudniejszym wymaganiom, które każdego dnia rzucane są nam ...
Opublikowany: 18.05.2017 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, rozbiór mięsa, ubojnia, Etykiety: wieprzowina, wołowina, mięso, tłuszcze,

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Ostatnia