FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Zakłady mięsne

Andrzej Skiba o przekształceniu firmy w spółkę akcyjną

„Na firmę składają się trzy zakłady produkcyjne, sieć własnych sklepów oraz hurtowni. Pracuje w niej około 1000 osób. Zmiana na tym etapie działalności była racjonalną decyzją” – mówi Andrzej Skiba Prezes Zarządu Zakłady ...

Andrzej Skiba o początkach i obecnej działalności Zakładów Mię...

„Wkładamy wiele serca we wszystkie nasze produkty, ale jeśli mam wymienić te sztandarowe, to są to produkty z najdłuższą tradycją.” O historii Zakładów Mięsnych Skiba opowiada właściciel Andrzej Skiba.   Zakłady Mięsne Skiba istnieją na rynku od...

Charles Daigneault z MasterChefa promuje markę HAŃDEREK

Wędliny takie jak lubisz! Promuje Charles z MasterChef’a! Półfinalista II edycji MasterChefa i autor Imprezownika kulinarnego – Charles Daigneault promuje markę HAŃDEREK. Podbeskidzka firma właśnie rozpoczęła współpracę z utalentowanym kulinarnie ...
Opublikowany: 29.09.2016 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, przetwórstwo mięsa, Etykiety: wędliny,

Mróz S.A. z nową inwestycją w Wielkopolsce

W połowie lipca br. firma budowlana PTB Nickel została generalnym wykonawcą nowej inwestycji Mróz S.A., potentata branży rolno-spożywczej w Polsce. W miejscowości Karolew w ciągu zaledwie 8 miesięcy spółka wybuduje nowoczesną halę magazynowo-produkcyjną wraz z ...

Wędliny ekologiczne – jak zostać eko producentem?

Przepisy rolnictwa ekologicznego stosuje się do każdego producenta ekologicznego zaangażowanego w działania na każdym etapie produkcji, przygotowywania i dystrybucji produktów ekologicznych. W celu rozpoczęcia działalności w rolnictwie ekologicznym, należy złożyć do...
Opublikowany: 15.04.2016 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, przetwórstwo mięsa, Etykiety:

TAPA - czyli bezpieczny transport

Jednym z niewielu przedsiębiorstw w Polsce, które przynależy do stowarzyszenia TAPA jest firma transportowa Bury Sp. z o.o. (woj. lubelskie), która zwraca szczególną uwagę na jakość usług w transporcie. Członkostwo w TAPA świadczy o utrz...
Opublikowany: 27.03.2016 Kategorie: Artykuły, Najnowsze trendy branży mięsnej, Zakłady mięsne, Etykiety:

Fakty i mity na temat mięsa z kurczaka

W ciągu ostatnich kilku lat wzrosło spożycie drobiu, a wraz z nim… liczba mitów na temat tego rodzaju mięsa. Otrzymujemy wiele sprzecznych komunikatów, słysząc z jednej strony o właściwościach zdrowotnych drobiu, z drugiej zaś – o ukrytych w...

25-lecie Zakładu Mięsnego Konarczak

To już 25 lat! 19 września br. był wyjątkowym dniem dla Zakładu Mięsnego Konarczak. Dokładnie ćwierć wieku wcześniej rozpoczęła się historia firmy. Jest rok 1990. W Pogorzeli powstaje Rzeźnictwo-Wędliniarstwo Zofia i Józek Konarczak. Czas płynie na ciężkiej pracy zm...
Opublikowany: 30.10.2015 Kategorie: Artykuły, Zakłady mięsne, przetwórstwo mięsa, Etykiety: wieprzowina, przetwórstwo mięsa,

Ernestyn Janeta opowiada o rodzinnej firmie z tradycjami

Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Ernestyn Janeta z Lubomi to tradycja doskonałych wędlin i wszelkiego rodzaju mięs, których receptury przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Za jakość odpowiadają najlepiej przeszkoleni pracownicy, a mięso, z którego przygotowyw...

Mięso wołowe dla gastronomii, sklepów detalicznych i hurtowni...

Pyszny rosół na wołowinie to prawdziwy symbol polskich, tradycyjnych obiadów. Lata płyną, moda się zmienia, ale większość osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu, przyjęcia weselnego czy innej ważnej dla nas okoliczności bez rosołu. Ten z kolei, a...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.