FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Zakłady mięsne

Zakaz uboju rytualnego budzi kontrowersje- Małgorzata Podniesi...

Zakaz uboju rytualnego budzi kontrowersje. Dla nas przedsiębiorców są to stracone szanse, które uderzają w całą branże mówi serwisowi Firmy Miesne.pl Małgorzata Podniesińska Prokurent Zakładów Mięsnych- Mokobody Sp. z o.o. - Jak zakaz uboju ryt...
Opublikowany: 04.10.2014 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Zakłady mięsne, ubojnia, Etykiety: wołowina, zakłady mięsne, ubojnie,

Mięso z głów wieprzowych - propozycja firmy Dominex

  Przeciętny konsument przygotowując posiłek składający się z mięsa wieprzowego nie zastanawia się jaką drogę musiało ono przejść, aby trafić w takiej postaci na jego stół. Zapewne również nie jest w stanie ocenić jego jakości w momencie zakupu, a jedyni...

Adam Konacki- Dyrektor handlowy firmy Markam - "Duży nacisk po...

- Ministerstwo Rolnictwa przyznało produktom firmy Markam znak Poznaj Dobrą Żywność. Co to oznacza dla konsumenta i jakie to konkretnie wyroby? - Znak Poznaj Dobrą Żywność jest bardzo szanowany wśród producentów  żywności. Szczególnie trudne są do...

„Cena wyrobu nie bierze się bowiem z kosmosu…”- mówi serwisowi...

   Jako jedna z nielicznych firm w Polsce kontrolujecie cały proces produkcji od zasiania ziarna po produkt wędliniarski w sklepie. Na czym polega i jak przebiega ten proces? Mam wrażenie, że nie tylko” nieliczna”. Organizacja przedsiębiorstwa ma ch...

Mięso z królika dla gastronomii oraz hurtowni firma Amciu

Z powodu niecodziennego smaku i wysokich wartości odżywczych mięso królika cieszy się sporym zainteresowaniem. Lekkostrawne, o niskiej zawartości tłuszczu, coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Za mięsem królika przemawia również fakt, że je...

Kurczaki opolskie - świeże elementy - ubojnia drobiu Tomasz P...

Przez lata efektywnego funkcjonowania na rynku mięsnym ubojnia drobiu Prus przechodziła nieustanną modernizację, dostosowując się do wymogów europejskich i uzyskując zdolność produkcyjną do 12 tysięcy sztuk dziennie. Towar dostarczany do ubojni pozyskiwany jest z&n...

Świeże mięso wieprzowe i wołowe - producent Zakład Mięsny Mośc...

Mięso czerwone to jedno z najczęściej spożywanych mięs w Polsce. Wykorzystywane jest do produkcji wędlin, wędzonek, kiełbas a także w gastronomii, jako składnik wielu potraw. Sprawdzonym producentem mięsa wieprzowego oraz wołowego jest Zakład Mięsny Mościbrody z Wiśniewa ...

Elementy wieprzowe oraz półtusze – świeże mięso z Małopolski...

Zakłady Mięsne „TUR” to nowoczesna, bogato wyposażona firma z tradycjami, specjalizująca się w rozbiorze trzody chlewnej. Jako lider branży mięsnej na terenie województwa małopolskiego, zakład TUR posiada własne laboratorium, a gwarancją najwyższyc...

Firma Henryka Kowalczyka „Wzorowym Agroprzedsiębiorcą RP 2013”...

Nowoczesna ubojnia bydła PPUH Henryk Kowalczyk to profesjonalny, innowacyjny zakład rozbioru mięsa, dostarczający najlepszej jakości wołowinę do wiodących sieci sklepów oraz restauracji i lokali gastronomicznych. Przedsiębiorstwo korzysta wyłącznie z krajowego suro...

Mięso drobiowe dla gastronomii i restauratorów - przedsiębiors...

    W dzisiejszych czasach branża gastronomiczna staje się coraz bardziej wymagająca.  Oczekuje od swoich kontrahentów już nie tylko produktów wysokiej jakości, ale przede wszystkim przygotowanych bezpośrednio do wykorzystania. Śląskie Prz...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Ostatnia