FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Masarnia "Smak Tradycji"
Numer weterynaryjny: PL10120307WE

telefon:
44 684 07 26
600 077 753
608 640 848
e-mail:
masarnia@smaktradycji.com.pl

Odsłon: 2962

O firmie

Masarnia "Smak Tradycji" zlokalizowana jest w miejscowości Radziechowice Drugie, koło Radomska w woj. łódzkim. 
Została wybudowana w 2008 roku.
 

W lipcu 2013 zakład uzyskał zezwolenie weterynaryjne UE.
Od początku istnienia masarnia ukierunkowana jest na produkcję wędlin tradycyjnych, wędzonych wyłącznie w komorach opalanych drewnem na zimno i na gorąco.

Wszystkie wędliny produkowane są z mięsa świeżego, pewnego pochodzenia posiadającego atest weterynaryjny.
Do produkcji używane są wyłącznie najlepsze i najbardziej aromatyczne przyprawy, które nadają wędlinom wyjątkowy smak - smak prawdziwie tradycyjnych polskich wędlin.

Prowadzona jest przez masarzy i wędliniarzy z ponad 30-letnim doświadczeniem w produkcji wędlin. Stosowane receptury doskonalone są przez pokolenia.

 

W ofercie zakładu można znaleźć:

- karczek tradycyjny, boczek tradycyjny, schab tradycyjny, szynkę tradycyjną

- pasztet, karczek pieczony, szybke pieczoną, schab pieczony,

- baleron dojrzewający, szynkę dojrzewającą, schab dojrzewający,

- serdelki, kiełbasy, pasztetową, szynkową, kaszankę, mielonkę.