O firmie
Zakłady Mięsne CHOBOT powstały w 2008 roku.
Siedziba znajduje się w woj. mazowieckim, w miejscowości Chobot – ok. 25 km od Warszawy.
Przedmiotem działalności firmy jest ubój zwierząt rzeźnych – bydła.
Zakłady posiadają wszelkie uprawnienia exportowe oraz spełniają niezbędne wymogi prawne dotyczące prowadzonej działalności zarówno na terenie kraju
jak i całej Unii Europejskiej oraz Turcji i Tadżykistanu.
Zakład wpisany jest na listę Głównego Lekarza Weterynarii zakładów uprawnionych do handlu z krajami UE.
Głównym celem ZM CHOBOT od początku istnienia jest dbałość o wysoką jakość i bezpieczeństwo oferowanych wyrobów,
dlatego od chwili zakupu żywca aż do momentu przekazania gotowego wyrobu do odbiorcy prowadzony jest stały nadzór weterynaryjny.
Firma dąży do tego, aby w oparciu o jakość swoich produktów dorównać najlepszym.
Dobrze zorganizowana sieć skupu zapewnia stały dostęp do najlepszej jakości surowca.
Nowoczesna technologia uboju i rozbioru nadzorowana jest przez specjalistów.
W Zakładzie wdrożony został system kontroli jakości HACCP oparty na analizie zagrożeń zdrowotnych i krytycznych punktach kontroli.
Na każdym etapie produkcji jest on przestrzegany, co gwarantuje wysoką higienę produkcji i bezpieczeństwo oferowanych wyrobów.
ZM CHOBOT posiadają w ciągłej sprzedaży:
* ćwierćtusze kompensowane (krowa, jałówka, byk),
* przody z łatą (byk, krowa, jałówka),
* przody bez łaty (byk, krowa, jałówka),
* zady (byk, krowa, jałówka),
* mięsa drobne (tryming 80/20),
* ozory wołowe,
* ogony wołowe,
* podroby wołowe.
Czytaj także: