FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Ubojnia trzody chlewnej „CEZAR” Spółka Jawna, mazowieckie
Numer weterynaryjny: 14350107

telefon:
29 596 10 75
509 733 344
508 125 049
e-mail:
cezar_s.j@op.pl

Odsłon: 4698

Informacje o firmie

Firma „Cezar” powstała w 1995 roku na terenie Mazowsza. Zajmuje się ubojem trzody chlewnej i sprzedażą półtusz wieprzowych oraz wszystkich produktów pozyskiwanych z uboju. Zakład po przebudowie został dostosowany do wymogów Unii Europejskiej oraz aktualnych wymagań weterynaryjnych obowiązujących w Polsce. Nowoczesna linia ubojowa, wdrożone systemy HCCP, GMP oraz GHP pozwalają na spełnienie ilościowych oraz jakościowych oczekiwań naszych klientów.

W ramach prowadzonych inwestycji rozbudowano również magazyny, hale uboju z pomieszczeniami pomocniczymi, dobudowano komory chłodnicze. Ponadto oddano do użytkowania myjnie samochodów dostawczych.

Grupa docelową naszej firmy są głównie zakłady przetwórstwa mięsnego na terenie całej Polski. Nastawiamy się na współprace z dużymi jak i małymi przedsiębiorstwami, które stawiają na wysoką jakość surowca.

W ofercie naszej firmy znajdziecie Państwo:

- półtusze w klasie S,E,U
•    Klasa S  
•    Klasa E
•    Klasa U

-  jak również:
•    Ośrodki wieprzowe
•    Żołądki wieprzowe
•    Kątnice
•    Jelito proste (pęczek  9 + metrów jelita prostego)

- jelita cienkie :
1.    kaliber (30-32) -(pęczek 80 metrów)
2.    kaliber (32-35) -(pęczek 80 metrów)
3.    kaliber (35  +) -(pęczek 80 metrów)

W sprzedaży posiadamy również jelita kaliber 28-30 lecz ze względu na niski procentowy uzysk nie podajemy go w ofercie. Chcemy zaznaczyć, że według naszej kalibracji podany kaliber jest odzwierciedleniem średnicy jelita.

Jesteśmy producentem jelit wieprzowych. Surowiec pozyskujemy z tuczników ubijanych w naszym zakładzie, pochodzących z dużych ferm, stosujących znormalizowany proces żywienia. Ma to bardzo duże znaczenie dla jakości produktu. Warto zaznaczyć, iż krótki technologicznie czas przerobu jelita poprawia jego elastyczność i wytrzymałość. Nasza jeliciarnia wyposażona jest w maszyny wiodącej w branży jeliciarskiej firmy HOLDAYK, co pozwala na uzyskanie produktu gotowego do nadziewania kiełbasy w godzinę po uśmierceniu tucznika. Niewielu producentów wyrobów mięsnych zdaje sobie sprawę z tego, iż jelita stosowane jako osłonki, wpływają na walory smakowe i estetyczne wytwarzanego przez nich produktu. Stosując jelita europejskie uzyskujemy ładny wygląd produktu, przy dużej wytrzymałości osłonki.

Jako firma wdrażająca do zakresu usług produkcję jelit, chcemy zapewnić towar najwyższej jakości, przy stosunkowo niskich cenach. Gwarantujemy najwyższą jakość zakupionych u nas produktów i jesteśmy przekonani, że spełnią one Państwa oczekiwania.

Skup trzody chlewnej

Nawiążemy współpracę z dostawcami trzody chlewnej (odbieramy jednorazowo min 110 szt.)  w wadze do 110 kg i mięsności minimum 58% Nastawiamy się na długookresową współpracę. Zapewniamy terminowość rozliczeń oraz konkurencyjną cenę!

 

Jeśli są Państwo zainteresowani współpracą z nami prosimy o kontakt:

Waldemar Zglecz tel.: 509 733 344
Cezary Wojtkowski tel.: 508 125 049
e- mail: cezar_s.j@op.pl