FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Zakład Mięsny Konarczak Spółka Jawna
Numer weterynaryjny: 30040202

telefon:
65/ 573 41 60
65/572 74 64
65/573 40 37
e-mail:
reklama@konarczak.pl

Odsłon: 14509

O firmie

     Zakład Mięsny Konarczak to firma z wieloletnią tradycją. Powstała w 1990 roku jako Rzeźnictwo – Wędliniarstwo Zofia i Józek Konarczak. Od początku siedziba znajdowała się w Pogorzeli. Początki historii firmy to mała masarnia, która dzięki wytrwałości i zaangażowaniu właścicieli przekształciła się w nowoczesny zakład produkujący najwyższej jakości wyroby mięsne i wędliniarskie, również pod własną marką. Obecnie spółka Konarczak jest średniej wielkości przedsiębiorstwem, posiadającym uprawnienia eksportowe na rynki Unii Europejskiej.

 

 - 20lat_3.jpg

     Zakres działalności firmy obejmuje skup żywca, ubój, rozbiór, produkcję mięsa kulinarnego, wędlin, wędlin podrobowych oraz różnego rodzaju szynek i wędzonek. Warto podkreślić, iż produkcja prowadzona jest w większości z własnego surowca, w który zaopatrujemy się u sprawdzonych dostawców trzody chlewnej. Prowadzimy sprzedaż hurtową i detaliczną na terenie województwa wielkopolskiego, dolnośląskiego i zachodniopomorskiego. Mamy także sieć własnych sklepów firmowych. Własny transport umożliwia nam zachowanie łańcucha chłodniczego od producenta do konsumenta.

   

Wysoka jakość wyrobów i zadowolenie klienta to główna misja naszego przedsiębiorstwa. Produkcję opieramy na tradycyjnych recepturach, z jednoczesnym wykorzystaniem najnowocześniejszych technologii. Nad całym procesem produkcyjnym czuwa wysoko wyspecjalizowana kadra. Zastosowane w naszym zakładzie rozwiązania, w tym technologia produkcji, dostosowane są zarówno do wymogów Unii Europejskiej, jak i do rygorystycznych norm weterynaryjnych i sanitarnych naszego kraju. Na wszystkich szczeblach produkcji w zakładzie przestrzegane są zasady higieny i HACCP. O wysokiej jakości naszych wyrobów świadczą liczne nagrody i wyróżnienia przyznane w ogólnopolskich i regionalnych konkursach.

 

     W naszej ofercie mamy blisko 100 różnego rodzaju produktów. Najwyższym uznaniem wśród klientów cieszą się wyroby wielkopolskie, w tym: kiełbasa biała wielkopolska, kabanos wielkopolski i kiełbasa surowa wielkopolska oraz wyroby podrobowe, m.in. wątrobianka wielkopolska, a także kiełbasy suche i podsuszane. Klienci chwalą również wyroby firmowe, w szczególności kiełbasę Pepperami i Pogorzelską Podsuszaną.

 

     Nasza firma inwestuje przede wszystkim w potencjał ludzki. Zakład kładzie nacisk na działalność w zakresie kształcenia uczniów, a także włącza się w życie społeczne regionu, wspierając oraz często organizując różnorakie akcje i spotkania.

 

Czytaj także:

 

 

Józef Konarczak o 25 latach istnienia Zakładu Mięsnego Konarczak

 

 

 

 

 

 

25-lecie Zakładu Mięsnego Konarczak

 

 

 

 

 

 

Józef Konarczak Pogorzela - staramy się nadążać za współczesnym rynkiem

 

 

 

 

 

 

Rynek mięsa i wędlin w Polsce okiem Józefa Konarczaka- Prezesa ZM Konarczak

 

 

 

 

Imprezy plenerowe w Polsce, catering i obsługa, dania z kociołka

 

 

Zupa gulaszowa- gorące danie gotowe na imprezy

Szynka staropolska i Polędwica staropolska- wędliny dojrzewające z Zakładu Mięsnego Konarczak

Kiełbasa biała wielkopolska