O firmie
Zakład Mięsny Konarczak to firma z wieloletnią tradycją. Powstała w 1990 roku jako Rzeźnictwo – Wędliniarstwo Zofia i Józek Konarczak. Od początku siedziba znajdowała się w Pogorzeli. Początki historii firmy to mała masarnia, która dzięki wytrwałości i zaangażowaniu właścicieli przekształciła się w nowoczesny zakład produkujący najwyższej jakości wyroby mięsne i wędliniarskie, również pod własną marką. Obecnie spółka Konarczak jest średniej wielkości przedsiębiorstwem, posiadającym uprawnienia eksportowe na rynki Unii Europejskiej.
Zakres działalności firmy obejmuje skup żywca, ubój, rozbiór, produkcję mięsa kulinarnego, wędlin, wędlin podrobowych oraz różnego rodzaju szynek i wędzonek. Warto podkreślić, iż produkcja prowadzona jest w większości z własnego surowca, w który zaopatrujemy się u sprawdzonych dostawców trzody chlewnej. Prowadzimy sprzedaż hurtową i detaliczną na terenie województwa wielkopolskiego, dolnośląskiego i zachodniopomorskiego. Mamy także sieć własnych sklepów firmowych. Własny transport umożliwia nam zachowanie łańcucha chłodniczego od producenta do konsumenta.
Wysoka jakość wyrobów i zadowolenie klienta to główna misja naszego przedsiębiorstwa. Produkcję opieramy na tradycyjnych recepturach, z jednoczesnym wykorzystaniem najnowocześniejszych technologii. Nad całym procesem produkcyjnym czuwa wysoko wyspecjalizowana kadra. Zastosowane w naszym zakładzie rozwiązania, w tym technologia produkcji, dostosowane są zarówno do wymogów Unii Europejskiej, jak i do rygorystycznych norm weterynaryjnych i sanitarnych naszego kraju. Na wszystkich szczeblach produkcji w zakładzie przestrzegane są zasady higieny i HACCP. O wysokiej jakości naszych wyrobów świadczą liczne nagrody i wyróżnienia przyznane w ogólnopolskich i regionalnych konkursach.
W naszej ofercie mamy blisko 100 różnego rodzaju produktów. Najwyższym uznaniem wśród klientów cieszą się wyroby wielkopolskie, w tym: kiełbasa biała wielkopolska, kabanos wielkopolski i kiełbasa surowa wielkopolska oraz wyroby podrobowe, m.in. wątrobianka wielkopolska, a także kiełbasy suche i podsuszane. Klienci chwalą również wyroby firmowe, w szczególności kiełbasę Pepperami i Pogorzelską Podsuszaną.
Nasza firma inwestuje przede wszystkim w potencjał ludzki. Zakład kładzie nacisk na działalność w zakresie kształcenia uczniów, a także włącza się w życie społeczne regionu, wspierając oraz często organizując różnorakie akcje i spotkania.
Czytaj także:
Józef Konarczak o 25 latach istnienia Zakładu Mięsnego Konarczak
25-lecie Zakładu Mięsnego Konarczak
Józef Konarczak Pogorzela - staramy się nadążać za współczesnym rynkiem
Rynek mięsa i wędlin w Polsce okiem Józefa Konarczaka- Prezesa ZM Konarczak
Imprezy plenerowe w Polsce, catering i obsługa, dania z kociołka
Zupa gulaszowa- gorące danie gotowe na imprezy
Szynka staropolska i Polędwica staropolska- wędliny dojrzewające z Zakładu Mięsnego Konarczak