FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Zakład Mięsny POLIWCZAK Spółka Jawna
Numer weterynaryjny: 24700302

telefon:
32 2252026
32 2238216
e-mail:
info@poliwczak.com.pl
biuro@poliwczak.com.pl

Odsłon: 14604

O firmie

"Ten znak to dobry smak" - ta myśl od początku istnienia firmy towarzyszyła jej właścicielom  tj. od 1990 roku, kiedy to Celina i Piotr Poliwczak otworzyli niewielki warsztat rzemieślniczy, który miał produkować na potrzeby własnego punktu sprzedaży. Powoli działalność produkcyjna i handlowa zaczęła się rozwijać i w 1993 roku powstał mały zakład przetwórstwa mięsnego.


Kolejne lata przyniosły liczne modernizacje prowadzące do rozbudowy firmy. Zakład wyposażono w nowoczesny park maszynowy, a także opracowano i wdrożono system jakości HACCP zapewniający wysoką jakość i bezpieczeństwo zdrowotne wyrobów.

Dzięki inwencji Piotra Poliwczaka i jego brata Jacka zakład ciągle wzbogaca się o nowe maszyny i urządzenia, oraz poszerza asortyment produkowanych wyrobów. W swej ofercie ma około 130 produktów. Są to wędzonki, wędliny oraz wędliny podrobowe wyprodukowane w oparciu o receptury w których umiejętnie połączono tradycje i długoletnie doświadczenie z nowoczesnymi metodami produkcji. Oferta poszerzona jest również o sprzedaż mięsa wieprzowego, wołowego i drobiu. Zakład prowadzi sprzedaż hurtową i detaliczną w swojej siedzibie w Mysłowicach przy ulicy Storczyków 21. Wysoka jakość wyrobów Firmy "Poliwczak" została wielokrotnie doceniona nie tylko przez klientów, ale także licznymi nagrodami w konkursach regionalnych i ogólnokrajowych.

Osiągnięcia
Do największych sukcesów firmy należy zaliczyć:
•    Rok 2011
Uzyskanie  tytułu ORŁA AGROBIZNESU 2011. W konkursie NAJLEPSZY PRODUCENT WĘDLIN POLAGRA 2011 wyróżnienie w kategorii wędzonki parzone za szynkę wiejską i w kategorii wędliny regionalne i tradycyjne za szynkę kruchą mysłowicką; W konkursie WYROBY DROBIOWE POLAGRA 2011 I miejsce w kategorii wędliny podrobowe i pasztety za pasztet z pieca. W programie "Doceń polskie" zdobyliśmy certyfikaty przyznające znak promocyjny "Doceń polskie" na produkty: szynka gotowana, polędwica surowa wędzona, myśliwska, pasztet kremowy, szynkowa, kiełbasa mysłowicka krucha.
•    Rok 2010
Na najlepszy wyrób okazjonalny Wielkanoc 2010 - I miejsce w kategorii szynka surowa za polędwicę surową wędzoną.
•    Rok 2009
Na najlepszy wyrób okazjonalny Wielkanoc 2009 - I miejsce w kategorii wędzonki za szynkę z puszki - I miejsce w kategorii szynka surowa za polędwicę surową wędzoną - III miejsce w kategorii wyrób z mięsa drobiowego za kiełbaski drobiowe wędzone - II miejsce w klasyfikacji generalnej dla zakładów o produkcji do 5 ton na dzień.
•    Rok 2008
W X Jubileuszowym konkursie "Na najlepszy wyrób 2008" - I miejsce w kat. wyroby tradycyjne za tradycyjną suchą i I miejsce w kat. boczek i wyroby boczkowe za boczek wędzony oraz otrzymaliśmy tytuł zwycięzcy w kat. zakładów produkcyjnych powyżej 10 ton wyrobu gotowego/tydzień w w/w konkursie.
•    Rok 2007
W konkursie na Najlepszy Wyrób Okazjonalny "Wielkanoc 2007" - I miejsce za szynkę surową i I miejsce za szynkę gotowaną , w XI konkursie " Na najlepszy wyrób na nominie 2007" - II miejsce w kat. boczek wędzony za boczek wędzony.
•    Rok 2006
W konkursie na najlepszy wyrób okazjonalny WIELKANOC 2006 - I miejsce w kategorii szynek surowych za wędzonkę dojrzewającą, III miejsce w grupie wyroby mięsa drobiowego za szynkę z komina oraz IV miejsce w grupie pasztetów za pasztet babuni.
•    Rok 2005
W konkursie na najlepszy wyrób okazjonalny - dwa III miejsca za szynkę surową oraz za kiełbaski drobiowe; w VII konkursie na najlepszy wyrób 2005 r. II miejsce za mortadelę wędzoną i III miejsce za boczek wędzony.
•    Rok 2004
I miejsce w konkursie na najlepszy krupniok 2004 r. i III miejsce w kategorii wędlina drobiowa w VI konkursie na najlepszy wyrób NOWICHEM.
•    Rok 2000
Zakład otrzymał tytuł "Firma z jakością 2000".
•    Rok 1998
Nagroda "Regionalny znak jakości w branży spożywczej za kiełbasę śląską w 1998 r."



Można śmiało powiedzieć, że udało się pogodzić nowoczesność z dobrym  kunsztem rzemieślniczym.

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY!

 

Czytaj także:

 

 

 

Szynka wieprzowa wędzona - producent śląskie

 

 

 

Galareta wieprzowa - nowość ZM Poliwczak

 

 

 

 

Kiełbaski drobiowe wędzone, parówkowa, pasztet nagrodzone – śląskie

 

 

 

 

 

 

Szynka wędzona z kością - Kita z Zakładu Mięsnego Poliwczak...

 

 

 

 

 

 

 

Kiełbaski wieprzowe z szynki lub Serdelki z kurczaka – posiłek...

 

 

 

 

 

 

Firma POLIWCZAK - 25 lecie

 

 

 

  

 

 

 

Wyroby marynowane ZM Poliwczak

 

 

 

 

Szynka wędzona surowa, Kiełbasa biała surowa, Kiełbasa chrzanowa, Pasztet z pieca – świąteczne specjały firmy Poliwczak

 

 

 

 

 

 Kiełbasa z szynki, pasztet wędzony, kiełbasa małopolska - wędliny regionalne Zakładu Mięsnego Poliwczak

 Pasztet z pieca, metka wędzona, kiełbasa mysłowicka krucha- nagradzane wyroby „Poliwczak”

 Konserwa mięsna w słoiku - Mięsiwo mysłowickie – produkt idealny na wyjazd

 Śląski Znak Jakości w branży spożywczej dla Zakładu Mięsnego „POLIWCZAK” z Mysłowic

 Kiełbasa tradycyjna, czyli Kiełbasa mysłowicka krucha- śląskie

 Metka wędzona Poliwczak nagrodzona znakiem Doceń Polskie

 Poliwczak zakład mięsny z Mysłowic – śląskie wędliny

 Kiełbasa mysłowicka krucha- prawdziwa polska kiełbasa

 Życzenia świąteczne od Zakładu Mięsnego POLIWCZAK