Artykuły/Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne - Strona 5 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne

Mięso z kaczki czy z gęsi ?

Kaczka czy gęś: dania przodków w nowych odsłonach   Coraz więcej restauracji decyduje się na to, aby powrócić do przepisów naszych przodków. Zarówno kaczka, jak i gęś, stanowią podstawę kuchni staropolskiej, którą ceni wielu zn...
Opublikowany: 21.08.2020 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Etykiety:

Specjalizujemy się w grillowaniu byka ważącego nawet 500 kg - ...

Remigiusz Zagraba: Niełatwo jest prowadzić firmę mięsną, tak w dawniejszych czasach, jak i obecnych. Jednak Zakładowi Rzeźniczo-Wędliniarskiemu pod kierownictwem Ernestyna Janety udaje się to wyśmienicie. Trudno zliczyć wszystkie nagrody, wyróżnienia i pochwały od kli...
Opublikowany: 06.08.2020 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, śląskie, Etykiety:

Woda i żywność w hodowli prosiąt - felieton

Zapewnienie zwierzętom hodowlanym prawa do prawidłowej żywności i wody leży w fundamentalnym interesie każdego hodowcy. To nie tylko kwestia etyki, ale kluczowy z czynników sukcesu w hodowli. Obecnie utrzymywane w Polsce genotypy wymagają pasz początkowych o zawart...
Opublikowany: 05.08.2020 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Etykiety:

Bioasekuracja – profesjonalny standard oraz ważne ogniwo w łań...

Bioasekuracja jest jednym z głównych ogniw łańcucha walki z ASF. Przestrzeganie jej zasad jest dla hodowców trzody chlewnej ważne nie tylko ze względów sanitarnych. Praktyka pokazuje, że uchybienie w stosowaniu obowiązujących zasad może być podstawą odmowy ...
Opublikowany: 24.07.2020 Kategorie: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Etykiety:

Kiełbasa czy karkówka, co wybrać na grill

Zdjecie: pixabay.com   Lato to czas na wyciągnięcie swojego grilla. Można przyrządzać na nim przeróżne potrawy, ale na pierwszym miejscu dla większości Polek i Polaków stoi karkówka i kiełbasa. Czy można wyobrazić sobie spędzanie czasu w gronie naj...
Opublikowany: 03.07.2020 Kategorie: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Etykiety:

Polska, śniadaniowa oferta od Dobrowolskich

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Naprawdę tak jest ! - nie bez powodu o tym tak wiele się mówi. Naukowcy udowodnili, że codzienne spożywanie obfitych porannych posiłków chroni przed chorobami serca, cukrzycą oraz otyłością. Przynosi korzyści zaró...

Firma rodzinna w branży mięsnej - skuteczna w trudnych czasach...

fot. FirmyTołoczko Firma TOŁŁOCZKO to mała firma rodzinna założona w 1993 roku przez Iwonę i Tomasza Tołoczko. Jej misją jest produkcja naturalnych wyrobów wędliniarskich i sprzedaż zdrowej żywności. Działalność naszej firmy w ostatnich latch została zauważona i d...

Gold Drób - zdecydowanie stawia na rozwój

Firma GOLD DRÓB to marka, która od wielu lat zwiększa swoje przychody i regularnie inwestuje w rozwój marki, sprzedaż i zaplecze produkcyjne. W najnowszej inwestycji tj. zakładzie przetwórczym w Świerczowie, która została wsparta dotacją ...

Smaczne Święta z tradycyjnymi wędlinami

  Bez wątpienia idą Święta. Niebawem wspólnie z najbliższymi zasiądziemy do świątecznych stołów. Na Wigilii zgodnie z wielowiekową tradycją pojawią się dania tylko postne. Natomiast w kolejne świąteczne dni będziemy degustować wybrane - ze szczegó...
Opublikowany: 12.12.2019 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, Etykiety:

Dania pieczone w sklepie mięsnym, coraz bardziej popularne!

Szynka pieczona, schab- wyroby pieczone podkarpackie Wielkie pieczenie w Zakładzie Przetwórstwa Mięsnego Drąg z Podkarpacia, czyli festiwal mięs pieczonych! Pieczone są przede wszystkim całe kawałki mięsa wieprzowego odpowiednio wcześniej zamarynowane i przypr...
Opublikowany: 26.11.2019 Kategorie: Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, podkarpackie, Etykiety:

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.