FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Kiełbasa biała wieprzowa- idealna na świąteczny stół

Święta Wielkanocne już za kilka dni. Tradycyjnym daniem spożywanym podczas świąt jest żurek z białą kiełbasą.

Na co zwrócić uwagę przy zakupie kiełbasy?

Przede wszystkim na zawartość mięsa w mięsie.

Dobra kiełbasa powinna mieć minimum 80% mięsa i nie zawierać fosforanów.

Barwa powinna odzwierciedlać jej skład - w przypadku mięsa wieprzowego barwa będzie bladoróżowa.

Na powierzchni, pod osłonką powinny być widoczne przyprawy.

Taką kiełbasę produkuje zakład w województwie zachodniopomorskim.

Kiełbasa wyrabiana jest z mięsa wieprzowego z dodatkiem soli, pieprzu, aromatycznych przypraw i świeżych ziół. Charakteryzuje się łagodnym smakiem.

Jest przeznaczona do gotowania. Sprzedawana w sklepach firmowych producenta m.in.

Sklep mięsny Czaplinek,

Sklep mięsny Drawsko Pomorskie,

Sklep Mięsny Złocieniec (ul. Piłsudskiego),

Sklep Mięsny Złocieniec (ul. Czaplinecka),

Sklep Mięsny Połczyn Zdrój (pl. Tysiąclecia PP),

Sklep Mięsny Połczyn Zdrój (ul. Wolności).


Zachęcamy także do zakupu innych mięsnych przysmaków: kiełbasy myśliwskiej, szynki wędzonej.

Zakład A.M. Pokutyńscy znajduje się na Pomorzu Zachodnim. Istnieje na rynku od 1999 roku. Firma zajmuje się produkcją wyrobów i wędlin wieprzowych produkowanych metodą tradycyjną z udziałem przypraw naturalnych. Do produkcji swoich wyrobów nie stosuje chemii, ani sztucznych konserwantów.

tel. 695 887 779531 464 666, e-mail: kontakt@pokutynscy.com, www: pokutynscy.com

H.A.O. Zakład Mięsny Mariusz Pokutyński