Przetwórnia mięsa
Masarnia Mięso i Wędliny Zofia Zawrot powstała w 1992 roku (województwo zachodniopomorskie).
Zatrudniała wówczas wraz z właścicielem 4 osoby. Produkcja od początku nastawiona była na potrzeby i smak lokalnych odbiorców.
Pierwsze lata działalności firmy związane były z małą masarnią dzierżawioną od Spółdzielni Mleczarskiej ze Szczecinka. Firma posiadała wówczas jeden sklep i jeden samochód.
W 2000 roku firma posiadała 3 sklepy firmowe i trzy samochody dostawcze, a zakład mięsny na dwa lata został przeniesiony z Drawska Pomorskiego do Łobza.
Zatrudnionych w tym czasie było 30 osób. Jednocześnie w Drawsku Pom. powstała hurtownia firmowa.
Zakupiony został obiekt przy ulicy Starogrodzkiej w Drawsku Pom., który po remoncie spełnia funkcję hali produkcyjnej, hurtowni oraz głównej siedziby firmy.
Dziś przetwórnia mięsa posiada 11 sklepów firmowych, a liczba zatrudnionych osób wzrosła do 68 pracowników firmy.
Towar dowożony jest, zarówno do własnych sklepów, jak i do odbiorców z zewnątrz, sześcioma nowoczesnymi wyposażonymi w urządzenia chłodzące samochodami.
W maju 2005 roku firma wdrożyła system zarządzania jakością HACCP.
Maszyny wykorzystywane w produkcji, to wysokiej klasy sprzęt specjalistyczny firm takich jak: HANDMAN, METALBUD, SPOMASZ, MAJA, PEKMONT.
Czytaj także:
Kiełbasa myśliwska i Smalec firmowy z zachodniopomorskiego nagrodzone przez ekspertów
Karkówka pieczona domowa, boczek pieczony - wędliny pieczone firmy Zawrot
Wędliny, wędzonki, kiełbasy regionalne- Mięso i Wędliny Zofia Zawrot 20 lat na rynku- zachodniopomorskie
Nowe sklepy firmowe - Mięso i wędliny Zofia Zawrot