O firmie
Firma JANAS jest producentem i dystrybutorem produktów z grupy mięso- wędliny- drób założonym w 1993 roku.
Firma prowadzi działalność na wielu rynkach. Produkowane i dostarczane przez nas rodukty to kiełbasy i wędliny,
a także kilka rodzajów mięsa świeżego lub mrożonego.
Klientami, których zaopatrujemy są firmy działające zarówno na rynku HORECA, jaki i na rynku detalicznym.
Naszymi klientami są małe firmy, takie jak: restauracje, hotele, pojedyńczy detaliści, sieci handlowe i inne firmy branżowe, które zaopatrują nasze rynki.
Zawsze staramy się utrzymać jakość naszych produktów i sparawić, by praca, którą wykonujemy na rynku była bardzo uczciwa i dobrze wykonana.
Systemy bezpieczeństwa
Przywiązujemy dużą wagę do systemów bezpieczeństwa i jakości żywności.
Nasz system posiada certyfikat BRC-GS oraz IFS FOOD na najwyższym poziomie i klasy A.
Oferowane przez nas wyroby mięsne to kurczak, wieprzowina, wołowina, indyk, kaczka, gęś, cielęcina, jagnięcina, koza.
Na życzenie jesteśmy w stanie dostarczyć również inne mięso.
Będąc na bieżąco z najnowszymi trendami żywieniowymi, opracowaliśmy i oferujemy w naszym portfolio produkty wegańskie, w których
nie stosuje się produktów mięsnych, ani pochodzenia zwierzęcego.
Szynki
Nasze wędliny powstają z myślą kultywowania produkcji regionalnych, podhalańskich przysmaków, a także zdobycia sympatii i zaufania klientów.
Są smaczne - tradycyjnie peklowane i wędzone, z dodatkiem różnorodnych zestawów przypraw, zdrowe - zawierają dużą zawartość mięsa,
gdzie surowiec dobierany jest z dużą starannością a proces produkcji jest zgodny z przepisami weterynaryjnymi, sanitarnymi i jakości.
Nasze wędliny wyróżnia również to, że są w dobrej cenie.
Proponujemy Państwu między innymi:
· Kiełbasę swojską pieczoną
· Kabanos swojski
· Boczek swojski z tradycyjnej wędzarni
· Szynkę chłopską tradycyjną
· Szynkę na ogniu pieczoną
· Szynkę zbójecką
· Boczek zbójecki
· Kiełbasę schabową
· Kiełbasę białą parzoną
· Kiełbasę białą grillową
Mięsa białe
Produkcja mięsa z drobiu to sztandarowa część działalności naszej firmy. Produkowane elementy drobiowe są technologicznie suche
dzięki zastosowaniu tunelu mroźniczego chłodzonego powietrzem. Wysokiej jakości mięso drobiowe proponujemy branży gastronomicznej,
sklepom spożywczym oraz zakładom produkcyjnym. Polecamy m.in.:
Kurczak, skrzydełko,
filet z kurczaka pojedynczy, udziec z kurczaka,
filet z kurczaka podwójny, podudzie z kurczaka,
ćwiartka z kurczaka, porcja rosołowa,
pierś z kurczaka z/ks/s grzbiety z kurczaka,
Mięsa czerwone z produkcji
Produkcja mięsa czerwonego Firmy „Janas” jest prowadzona od 2005 r. Profesjonalny zakład rozbioru mięsa wieprzowego, wołowego i jagnięcego powstał przy współfinansowaniu z funduszy unijnych. Oprócz standardowych produktów z rozbioru półtusz, czy ćwierci proponujemy produkty na indywidualne zamówienie klienta.
Lista produktów:
Boczek wieprzowy b/k extra, Polędwiczki wieprzowe krótkie,
Golonka gastronomiczna, Schab wieprzowy b/k Extra,
Karczek wieprzowy b/k, Schab wieprzowy z/k Extra,
Łopatka wieprzowa b/k, Słonina handlowa,
Szynka 3D, Szynka wieprzowa b/k 4D,
Ogonówka wieprzowa surowa, Żeberka wieprzowe kąty,
Orzech wieprzowy surowy, Żeberka wieprzowe paski Extra,
Polędwiczki wieprzowe, Schab wp b/k Extra porcjowany,
Karczek wp b/k porcjowany.
Wędliny i mięso Firmy „Janas” Sp. j. trafiają do wielu sklepów w Małopolsce, Podkarpaciu, czy na Śląsku.
Nasze hurtownie zlokalizowane w Nowym Targu, Czarnym Dunajcu i Myślenicach pozwolą Państwu zaopatrzyć
swoje placówki w wysokiej jakości mięso, regionalne wędliny, drób, oraz mięsa kulinarne- wieprzowe, wołowe, jagnięce, drobiowe,
a także inne nietypowe elementy na zamówienie.
Zapraszamy Państwa do kontaktu z przyjemnością odpowiemy na każde zapytanie.
Czytaj także:
Wędliny bez fosforanów małopolskie - Janas
Wędliny regionalne z małopolskiego