O firmie
Numer weterynaryjny PL 14123801 WE
Chobot Meat Jan Ludwiniak to rodzinne przedsiębiorstwo zajmujące się skupem, produkcją i dystrybucją wołowiny.
Decyzją Inspektoratu Weterynarii, Zakład CHOBOT Meat, jest uprawniony do eksportu mięsa na rynki Unii Europejskiej i krajów trzecich, dokąd od 2008 roku
kierowana jest znacząca część produkcji firmy. Towary z logiem CHOBOT Meat są marką dobrze rozpoznawalną przez importerów polskiego mięsa. Nasze wyroby
sprzedajemy zarówno do dużych firm produkcyjnych, jak i do mniejszych odbiorców zaopatrujących rynki lokalne. Każdego tygodnia wyselekcjonowane sztuki mięsa
ekspediowane są transportem chłodniczym m.in. do: Anglii, Austrii, Belgii, Chorwacji, Danii, Francji, Grecji, Hiszpanii, Holandii, Irlandii, Niemiec, Portugalii, Słowenii
i Włoch.
W ofercie firmy znajdziecie Państwo wyselekcjonowaną wołowinę premium z jałówek, byków i marmurkowych krów, która cechuje się kruchością i dobrym
smakiem. Macie Państwo możliwość zamówienia całych elementów lub wyporcjowanych według gramatury steków.
Wiedzę na temat mięsa i jego selekcji przez 30 lat zdobywały dwa pokolenia Ludwiniaków. Nawiązujemy i utrzymujemy długotrwałe, oparte na uczciwości relacje
z dostawcami i odbiorcami.
W szczególności dbamy o dobrostan i właściwe traktowanie zwierząt tak, by marka rodzinnej firmy Chobot Meat oraz marka wołowiny z Polski kojarzyły się
z najwyższymi światowymi standardami.
Nasi pracownicy posiadają świadectwa oraz certyfikaty potwierdzające ich wiedzę i praktyczne umiejętności niezbędne do wykonywania swojej pracy.
W zakładzie został wdrożony system dobrej praktyki pracy i higieny GHP/GMP oraz kontroli jakości HACCP, który obejmuje wszystkie etapy produkcji. Wewnątrz
organizacji działa zespół ds. bezpieczeństwa żywności i dobrostanu, na bieżąco kontrolujący wypełnianie procedur jakości.
Posiadamy Certyfikat niemieckiej organizacji IFS (International Food Standard), który jest formalnym gwarantem wysokich standardów jakościowych oraz etycznych
przestrzeganych przez nas w procesie produkcji mięsa wołowego.
Dodatkowo proces produkcji jest ciągle monitorowany przez urzędowych lekarzy weterynarii, nadzorowanych przez Powiatowy Inspektorat Weterynarii
w Mińsku Mazowieckim.
Zapraszamy do współpracy.
Jan Ludwiniak Chobot Meat
Czytaj także:
Mięso wołowe – co warto wiedzieć?
Ćwierci wołowe i elementy mazowieckie, producent Chobot Meat