O firmie
Zakład Rozbioru Drobiu Szumera z siedzibą w Zimnodole w województwie małopolskim to firma założona w 1992 roku przez Edwarda Szumerę.
Na przełomie 2011/2012 zakład został zmodernizowany.
Zastosowano nowoczesną linię produkcyjną, która pozwoliła na zwiększenie produkcji tuszek
do 21 000 szt. /dziennie.
Najważniejszym celem zakładu jest dążenie do wyprodukowania wyrobów o najwyższej jakości, dlatego też produkcja oparta jest o zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej w pełni dostosowanej do wymogów Unii Europejskiej.
Firma posiada system produkowania bezpiecznej żywności HACCP, który jest stale doskonalony i weryfikowany.
Zgodnie z przyjętymi procedurami kurczaki przywożone są tylko ze sprawdzonych ferm i gospodarstw.
Do 2019 r. zakład prowadził ubojnię drobiu, produkcję tuszek drobiowych, elementów z drobiu i podrobów.
Obecnie zajmuje się produkcją elementów z drobiu i odsprzedażą tuszek i podrobów drobiowych.
W ofercie zakładu można znaleźć:
- ćwiartki,
- pałeczki,
- skrzydełka,
- filet z kurczaka,
Powyższy asortyment może być schłodzony powietrzem lub schłodzony i zasypany lodem.