O firmie
Zakład Mięsny „PIEMONTES” to przedsiębiorstwo rodzinne, które istnieje od 1992 roku i oparte jest w 100% na polskim kapitale.
Firma specjalizuje się w uboju bydła oraz rozbiorze mięsa wołowego.
Firma zlokalizowana w Łodzi (województwo łódzkie).
Działa w branży mięsnej od 1992 roku dostarczając zakładom ćwierci, półtusze wołowe.
Produkuje także elementy wołowe t.j.: kark, rostbratel, antrykot, polędwica bez warkocza, rostbef, ogon, pręga, udziec, zrazowa dolna, zrazowa górna, biodrówka, orzech, legawa, łata, szponder, mostek, łopatka, świeca, ozory, wątroba, serca, nerki, płuca, ogony, przełyki, łój, ośrodki oraz skóry wołowe.
System HACCP wdrożony w 2004 roku gwarantuje wysoką higienę na każdym etapie produkcji.
Zakład posiada nowoczesną i zautomatyzowaną linię do uboju bydła.
Zaplecze chłodnicze jest w stanie pomieścić 250 ubitych sztuk w półtuszach i 150 w ćwierćtuszach wołowych.
Możliwe jest próżniowe pakowanie mięsa i podrobów oraz składowanie w mroźni o pojemności 300 ton.
Samochody do przewozu żywca jak i specjalistyczne chłodnie zapewnią Państwu dogodną dostawę zamówionego produktu.
Produkty Piemontes dostarczane są już do Hiszpanii, Włoch, Holandii, Danii, Słowacji, Czech, Estonii, Turcji, Macedonii, Bośni i Hercegowiny.
Zapraszamy Państwa do kontaktu.
Czytaj także: