O firmie
Firma DROBEX, z siedzibą w Solcu Kujawskim, już od ponad 30 lat funkcjonuje w branży spożywczej,
będąc jednym z czołowych w Polsce producentów najwyższej jakości mięsa drobiowego z kurczaka oraz jego wyrobów.
Tradycja przedsiębiorstwa sięga la 60-tych, kiedy to czterech braci Frischke rozpoczęło hodowle brojlerów.
W roku 1987 założyli oni ubojnię o nazwie P.D. Drobex. Sukcesywnie firma rozwijała się i rozszerzała zakres swojej działalności,
czego efektem jest utworzenie grupy zintegrowanych pionowo firm pod nazwą Grupa Drobex.
Obecnie to jeden z liderów rynku spożywczego w Polsce i Unii Europejskiej.
Produkty marki Drobex cieszą się ogromną popularnością i są dostępne w niemal wszystkich największych sieciach supermarketów na terenie całego kraju.
Docierają także do restauracji sieci KFC, działających w Polsce i Europie Zachodniej.
Surowe i mrożone mięso drobiowe oraz pyszne wędliny z serca Kujaw powstają w dwóch nowoczesnych zakładach produkcyjnych w Solcu Kujawskim i Bydgoszczy.
Co istotne, znajdują się one pod stałym nadzorem weterynaryjnym i działają zgodnie z systemem HACCP,
posiadają także certyfikaty zgodności ze standardem IFS , BRC.
Dzięki temu utrzymujemy na stałym, wysokim poziomie jakość mięsa i jego wyroby, aby w pełni zaspokajać oczekiwania kulinarne naszych Konsumentów.
Nowoczesne rozwiązania produkcyjne, szczegółowe kontrole jakości, wykwalifikowana kadra specjalistów i szczególna dbałość o satysfakcję Klientów
– wszystkie te elementy sprawiają, że Drobex jest nie tylko producentem smacznego i zdrowego mięsa drobiowego oraz wędlin,
lecz także doskonałym partnerem biznesowym.
Potwierdzają to liczne wyróżnienie i – co najważniejsze – wieloletnia lojalna współpraca z licznymi dystrybutorami w kraju i za granicą .
Zakłady Produkcyjne:
Zakład w Solcu Kujawskim
tel. 52 3876100 , fax 52 3876155
email sekretariat@drobex.com.pl
Kujawsko-Pomorskie
86-050 Solec Kujawski, ul. Powstańców 19
W Solcu Kujawskim produkujemy świeże i mrożone mięso z kurczaka.
Zlokalizowany tam zakład rozbioru i ubojnia drobiu posiada nowoczesną linię ubojową o wydajności 20 000 szt na godzinę
oraz dysponują zaawansowanymi metodami pakowania produktów.
Numer weterynaryjny zakładu w Solcu Kujawskim : PL 04033902 WE.
Zakład w Bydgoszczy
tel. 52 3250602 , fax 523250604
email sekretariat@bydgoskiezm.pl
Kujawsko-Pomorskie
85-758 Bydgoszcz, Ul. Przemysłowa 27.
Mający 120-letnią tradycję zakłąd produkcyjny w Bydgoszczy przynależy do spółki Drobex od 2009 roku.
Specjalizuje się on w produkcji wędlin ze starannie wyselekcjonowanego mięsa drobiowego i wieprzowego.
W bydgoskim zakładzie wytwarzane są również produkty wędzone z kurczaka oraz wieprzowe dojrzewające.
Zastosowanie tradycyjnej metody wędzenia przy użyciu zrębków z drewna drzew liściastych oraz wykorzystanie najwyższej jakości mięsa pozwala uzyskać delikatną strukturę wyrobów, idealny kolor, soczystość i także wyborny smak.
Numer weterynaryjny zakładu w Bydgoszczy : PL 04610601 WE
Oferta Drobex obejmuje:
- mięso świeże z kurczaka (tuszki i wszystkie elementy anatomiczne)
- mięso mrożone z kurczaka (polibloki i elementy mrożone w systemie IQF)
- elementy z kurczaka świeże w przyprawach na grilla
- wędliny i bloki drobiowe, drobiowo-wieprzowe, wieprzowe
- wędliny wieprzowe dojrzewające
- pasztety i kaszanki.
ZAPEWNIAMY
Firma Drobex uznana jest za jednego z wiodących polskich producentów produktów drobiowych oraz produktów wieprzowych dojrzewających.
Naszą misją jest produkcja żywności bezpiecznej, zdrowej, smacznej i zaspokajającej gusta naszych konsumentów w kraju i po za jego granicami.
Grupa Drobex obejmuje ściśle ze sobą zintegrowane podmioty gospodarcze, których zakres działania jest niezwykle szeroki:
od produkcji jaj wylęgowych, piskląt mieszanek paszowych, poprzez opiekę weterynaryjną, diagnostykę laboratoryjną, tucz brojlerów, ubój, rozbiór,
produkcję wędlin konfekcjonowanie mięsa, aż po dystrybucję wędlin oraz świeżego i mrożonego mięsa z kurczaka.
Rezultatem takiej organizacji jest pełna kontrola jakości produktów i możliwość identyfikacji pochodzenia każdej partii.
Nasza oferta obejmuje zarówno tuszkę, jak i wszystkie elementy z kurczaka.
Dysponujemy szerokim spectrum możliwości pakowania, dzięki czemu możemy przygotować produkty dostosowane do oczekiwań naszych Klientów.
Oferujemy produkty na tackach, w workach detalicznych, w opakowaniach MAP i VAC, mamy także możliwość przygotowania porcji stałowagowych.
Proponujemy również elementy mrożone w systemie IQF.
Wyroby marki Drobex doskonale wzbogacają dietę – charakteryzując się obniżoną zawartością tłuszczu zwierzęcego i cennymi właściwościami odżywczymi .
Czytaj także: