Informacje o firmie
Spółka DROGOSZ to firma rodzinna założona przez małżeństwo Zofię i Stanisława Marka Drogosz w 1994 roku w południowo-wschodniej Polsce,
w urokliwej miejscowości Oblęgorek.
Przygodę z przemysłem drobiarskim rozpoczęli od hodowli drobiu, kolejnym etapem była ubojnia.
W końcu lat 90-tych, region świętokrzyski stał się szybko rozwijającym się rynkiem producentów drobiu,
właściciele korzystając ze sprzyjających warunków przekształcili ubojnię w zakład rozbioru drobiu,
skupiając wszystkie swoje działania wokół jakości produktu.
Ciągłe wyzwania, jakie rynek drobiarski stawiał przed małą firmą, wymagał zwiększenia zespołu i sprawił,
że do Zarządu Spółki dołączyli potomkowie państwa Drogosz. Tak powstała firma z pasji i determinacji pierwszych właścicieli,
a dziś jest dobrze prosperującą, stabilną marką, znaną z doskonałej jakości elementów drobiowych wśród europejskich odbiorców.
CO ROBIMY?
Co tydzień z naszej firmy wyjeżdża 100 ton świeżego i mrożonego mięsa drobiowego.
Spełniamy oczekiwania najbardziej wymagających klientów w całej Europie.
Realizujemy zamówienia według specyfikacji odbiorców, dzieląc tuszkę drobiową na 44 elementy.
UPRAWNIENIA
Jesteśmy zakładem zatwierdzonym w zakresie rozbioru i składowania mięsa drobiowego o numerze weterynaryjnym 26044302.
Dodatkowo posiadamy uprawnienia do produkcji mięsa drobiowego na kraje trzecie: Albanii, Gruzji, Kosowa, Mołdawii,
Macedonii Północnej, Czarnogóry, Mongolii oraz Bośni i Hercegowiny.
CERTYFIKATY
W czerwcu 2022 otrzymaliśmy certyfikat jakości BRC Food w kategorii Surowe mięso w zakresie: Rozbiór,
pakowanie luzem w worki foliowe, chłodzenie, mrożenie elementów mięsa drobiowego.