O firmie
Firma EMER rozpoczęła swoją działalność w 1997 roku. Po roku powstał Zakład Produkcji Smalcu Spożywczego.
W latach 2003-2004 została przeprowadzona gruntowna modernizacja Zakładu Produkcyjnego, co pozwoliło w maju 2004 roku wejść do grona przedsiębiorstw w pełni przygotowanych do funkcjonowania na rynku Unii Europejskiej. Potwierdzeniem tego było uzyskanie odpowiednich decyzji Państwowego Inspektoratu Weterynarii oraz certyfikatów jakości HACCP, ISO-9001 i GMP+B1.
W latach 2007-2008 została podjęta decyzja o wdrożeniu technologii i rozpoczęciu produkcji:
- tłuszczy zwierzęcych topionych (w postaci płynnej lub w polibloku na zamówienie),
- mączek wysokobiałkowych kategorii III.
W okresie swojej działalności Przedsiębiorstwo EMER wypracowało ugruntowaną pozycję rynkową współpracując z gronem stałych dostawców i odbiorców z kraju jak również z zagranicy.
Jednym z najważniejszych celów Firmy EMER jest utrzymanie wysokiej jakości produktów.
Przedsiębiorstwo posiada w pełni wyposażone linie technologiczne wiodących producentów.
Dorobkiem wieloletniego rozwoju i nabytych doświadczeń jest również wykwalifikowana kadra.
Dynamiczny rozwój Przedsiębiorstwa w ostatnich kilku latach pozwolił dokonać kolejnych inwestycji polegających na rozbudowie i unowocześnieniu Zakładu.
Polityka produkcyjna Firmy EMER ukierunkowana jest na wytwarzanie produktów o jak najwyższej jakości. Działając w branży przetwórstwa materiałów zwierzęcych kat. III, dobiera dostawców w taki sposób, aby pochodzący od nich surowiec gwarantował uzyskanie produktu finalnego o wysokich parametrach docenianych przez odbiorców.