O firmie
Ubojnia Trzody Chlewnej, Bydła i Koni - Roman Maciejek powstała w 1996 roku.
Zlokalizowana jest w Czarnocinie w województwie łódzkim.
Początkowo był to rodzinny mały biznes. Obecnie firma rozwija się i zatrudnia 70 pracowników.
Jej działalność obejmuje:
- ubój bydła,
- ubój trzody chlewnej,
- rozbiór półtusz wieprzowych,
- import elementów wieprzowych świeżych i mrożonych.
Zdolność ubojowa firmy wynosi 300 sztuk świń oraz 100 sztuk bydła dziennie. W zakładzie odbywa się również rozbiór 500 półtusz wieprzowych i 100 ćwierci wołowych dziennie.
Głównym celem firmy jest produkcja wysokiej jakości produktów, dostarczanych zawsze na czas.
W swojej ofercie ubojnia posiada m.in. elementy mięsa wieprzowego – świeże i mrożone oraz świeże elementy mięsa wołowego takie jak:
wołowina bez kości, czy ćwierci wołowe.
Produkty mogą być eksportowane na rynki UE, Bośni i Hercegowiny, Ukrainy, Hongkongu i Uzbekistanu.