Informacje o produktach
Zet-Pol Janusz Zadęcki to przedsiębiorstwo zajmujące się ubojem trzody chlewnej, rozbiorem mięsa wieprzowego oraz przetwórstwem mięsnym
od 1991 r. Firma zlokalizowana jest w miejscowości Czaple Małe w województwie małopolskim.
Zakład jest w pełni dostosowany do wymagań unijnych, a także posiada wdrożony system HACCP, zapewniający bezpieczeństwo każdego etapu produkcji żywności.
Od 2006 roku ubojnia została przeniesiona do nowego budynku w Charsznicy przy ulicy Żarnowieckiej 12 wyposażonego
w zmechanizowaną linię do uboju trzody chlewnej i bydła.
Jako pierwsza firma w Małopolsce
Zet-Pol stosuje ubój gazowy.
Baleron gotowany Boczek gotowany wędzony
Miesięcznie ubojowi poddawanych jest około 2400 sztuk trzody chlewnej, które następnie po etapie rozbioru trafiają w postaci elementów mięsnych do sklepów firmowych Zet-Pol oraz masarni i sklepów spożywczych zlokalizowanych w województwie małopolskim, śląskim oraz świętokrzyskim.
Zet-Pol to także producent doskonałych wyrobów mięsnych- szynek, wędzonek, kiełbas cienkich oraz produktów podrobowych.
Najbardziej rozpoznawalnym wyrobem zakładu jest Rogal Mnicha, kiełbasa produkowana z najlepszych gatunków mięs,
która została wyróżniona na Festiwalu Smaków w Miechowie oraz w Krakowie.
Dużym zainteresowaniem konsumentów cieszy się kiełbasa wiejska, swojska, salceson golonkowy, kabanos wieprzowy
oraz szynka tradycyjna z liściem laurowym.
Ostatnio wśród nowości produktowych pojawiły się: kiełbasa jałowcowa oraz kaszanka meksykańska na ostro.
Wędliny Zet-Pol sprzedawane są w sklepach firmowych zlokalizowanych w Miechowie przy ulicy Warszawskiej 14, Charsznicy przy ul. Żarnowieckiej 30,
w Iwanowicach, Czaplach Małych oraz w sklepach spożywczych na terenie województwa małopolskiego, śląskiego i świętokrzyskiego.
Zapraszamy Państwa do współpracy.
Właściciele i Pracownicy Zet-Pol
Czytaj także: