Informacje o firmie
Ubojnia Zwierząt Rzeźnych Agnieszka Mielczarek to przedsiębiorstwo, które powstało w 1997 roku w miejscowości Ładzin.
Przedsiębiorstwo to producent półtusz wieprzowych, ćwierci wołowych, tusz cielęcych oraz elementów mięsa wieprzowego.
zdjęcie portalu FirmyMiesne.pl
Oferta:
półtusze wieprzowe ćwierci wołowe tusze cielęce
Żywiec, z którego produkowane jest mięso pochodzi z krajowej produkcji od polskich rolników i grup producenckich.
Podczas tygodniowej produkcji elementów mięsa wieprzowego do rozbioru trafia 400 sztuk tuczników,
do uboju produkującego półtusze około 550 tuczników i 25 sztuk bydła.
W początkowej fazie rozwoju działalność firmy opierała się wyłącznie na uboju,
po kilku latach wprowadzono rozbiór mięsa wieprzowego jako odpowiedź na potrzeby klientów.
zdjęcie portalu FirmyMiesne.pl
Zakład jest dostosowany do wymogów unijnych już od 2004 roku. Od tego momentu firma zwiększyła moce przerobowe,
zakupiła nowy zestaw do szczelinowania świń. Zamontowanie nowej linii do uboju w 2011 roku, pozwoliło przyspieszyć powtarzalność procesu produkcji.
Wprowadzony system HACCP, analiza zagrożeń i krytycznych punktów kontroli oraz stały nadzór lekarza weterynarii,
daje pewność że mięso z Ubojni Mielczarek to produkt najwyższej jakości.
Firma posiada pozwolenie na handel na terenie Unii Europejskiej.
Produkty dowożone są do klienta samochodami dostosowanymi do przewozu półtusz i ćwierci.
Mięso wieprzowe pakowane jest w pojemnikach i dowożone specjalnym transportem chłodniczym.
Oferta Ubojni Mielczarek to mięso świeże, kierowane do takich podmiotów jak hurtownie, sklepy, zakłady mięsne.
Mięso wieprzowe: biodrówka wieprzowa, boczek, golonka, karkówka, kości, łopatka, mięso drobne, nogi, ozorki, polędwiczka wieprzowa, schab, szynka i inne.
Dlaczego warto współpracować z ubojnią Mielczarek:
- bo mięso pochodzi z krajowej produkcji
- bo jest to firma z tradycjami, która dba o wysoką jakość dostarczanego produktu
- realizacja zamówień odbywa się w terminie ustalonym z klientem
Czytaj także:
Półtusze wieprzowe klasy S i E - najwyższa jakość od polskich producentów łódzkie
Elementy mięsa wieprzowego najwyższej jakości – boczek, żeberka, schab z Ubojni Mielczarek