Zakład Mięsny śląskie HAŃDEREK Sp. Jawna - Zakład Przetwórstwa Mięsnego - Nowości Produktowe - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Zakład Mięsny śląskie HAŃDEREK Sp. Jawna - Zakład Przetwórstwa Mięsnego
Numer weterynaryjny: 24020310

telefon:
33 817 71 94
33 817 67 18
e-mail:
zamowienia@handerek.com.pl

Odsłon: 24935

Nowości Produktowe

 

Wiosenne nowości od Hańderka: specjalna oferta zapiekanych wędlin i mięs

Biodrówka zapiekana – dobry wybór nie tylko na kanapki.

Tradycyjne wędliny od Hańderka w nowoczesnym wydaniu

Czy tradycyjna polska kuchnia musi być powtarzalna? Oczywiście, że nie! Tradycyjne sposoby przygotowywania mięs nie wykluczają ciekawego sposobu ich podania. Przykładem może być biodrówka pieczona na kanapki – można pokroić ją w cienkie plastry lub równie dobrze podać do obiadu zaraz po wyjęciu z piekarnika. Świąteczna wersja tego dania wyróżnia się swoją ziołową marynatą, do której wkomponowane zostały także warzywa. Dzięki temu biodrówka pieczona zyskuje bogaty aromat i smak, w którym wyczuć można różne mieszające się nuty.

 

Alternatywą dla biodrówki może być pieczony karczek, który także można podawać w różny sposób. Karczek pieczony w słodkiej marynacie z musztardą i miodem to ciekawa propozycja na świąteczny obiad, podczas gdy kruchy karczek w cienkich plastrach będzie świetnym dodatkiem wielkanocnego śniadania.

Boczek zapiekany – tradycyjny dodatek do świątecznych obiadów i kolacji

Jakie wędliny na święta Wielkanocne wybiera się najczęściej? Wśród tradycyjnych propozycji wymienia się głównie wędzone i pieczone szynki oraz kiełbasy, w szczególności białe. Tradycyjne wędliny to jednak nie wszystko – Wielkanoc to święta, podczas których podawać można bardzo różne rodzaje mięs. Coraz częściej jest to także boczek pieczony lub wędzony, a nawet różnego rodzaju pasztety, w tym zapiekany w piekarniku z warzywami.

Pieczony boczek można przygotować samodzielnie, marynując surowe mięso w przyprawach. Marynata nie jest trudna do zrobienia, a składniki, z których się ją tworzy, to podstawowe przyprawy. Wystarczy wymieszać trochę oleju z pieprzem, solą, czosnkiem, tymiankiem i majerankiem, a następnie natrzeć mięso przygotowaną mieszanką. Dla smaku opcjonalnie do marynaty można dodać także kminek, ostrą lub słodką paprykę, musztardę, jałowiec, oregano, liść laurowy, albo ziele angielskie.


 

Schab zapiekany – zdrowe wędliny bez dodatku konserwantów

Czy naturalne wędliny bez barwników i konserwantów są zdrowe? Jak najbardziej – specjaliści dietetycy zalecają, aby spożywać je nawet kilka razy w tygodniu, łączyć z innymi składnikami spożywczymi i urozmaicać przez wprowadzanie do diety różnych rodzajów mięs. Ile mięsa powinno się jeść? To zależy od indywidualnych kwestii jak proporcje różnych składników odżywczych zawartych w diecie. Jedno jest pewne – podczas świąt wielkanocnych nie warto się ograniczać.

Schab pieczony to jedno z najbardziej tradycyjnych polskich dań, jakie można postawić na wielkanocnym stole. Schab można upiec samodzielnie, przygotowując podstawową marynatę i przetrzymując w niej mięso przez co najmniej 12 godzin przed pieczeniem. Dla tych, którzy w świątecznym szaleństwie mogą nie mieć na to czasu, Hańderek proponuje produkty pieczone, gotowe do podania.

 

Szyneczka zapiekana – nowość, która podbija serca – naturalnie na śniadanie

Szynka pieczona dobrze smakuje podana do kanapek i jajek na desce wędlin, a także zapieczona w cieście francuskim jako przystawka lub świąteczna kolacja dla rodziny. Jak przygotować takie danie? Szynka Hańderek zapiekana z jajkami to potrawa nie tylko prosta, ale także szybka w przygotowaniu. Na przygotowane wcześniej ciasto francuskie i szynkę wybija się całe jajka, przez co po upieczeniu powstają estetyczne kanapeczki z widocznym żółtkiem, idealne na jedną porcję.

Inna możliwość przygotowania zapiekanki z ciasta francuskiego z jajkami i szynką to stworzenie masy jajecznej zmiksowanej ze śmietaną, którą wylewa się na blachę pokrytą warstwą ciasta. Na wierzch dla ładnego wyglądu dania wykłada się plastry gotowanych jajek, a po upieczeniu w 180 stopniach całość posypuje świeżym poszatkowanym szczypiorkiem.

 

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.